Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Joventut impulsa 17 camps de treball a la demarcació de Lleida

ACN La Pobla de Segur.-La demarcació de Lleida acollirà aquest estiu un total de 17 camps de treball (10 a Ponent i 7 a l’Alt Pirineu i Aran). En total […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN La Pobla de Segur.-La demarcació de Lleida acollirà aquest estiu un total de 17 camps de treball (10 a Ponent i 7 a l’Alt Pirineu i Aran). En total se’n beneficiaran 294 joves d’entre 14 i 29 anys. Dotze dels camps de treball seran per a joves catalans, 1 per a joves de l’estat espanyol i 4 per a joves d’arreu del món. El que més sol·licituds va tenir l’any 2018, i que aquest any es torna a fer, va ser el que organitza l’Associació La Sorellona i que es dedica a recuperar la biodiversitat dels estanys dels Pirineus. Aquest camp de treball es realitza al poble de Ginestarre, al Pallars Sobirà. Pel que fa a les novetats destaca el que es farà als municipis de Conca de Dalt i La Pobla de Segur i servirà per senyalitzar refugis i trinxeres de la Guerra Civil.

A la Pobla de Segur queden vestigis de 5 refugis antiaeris de la Guerra Civil. Amb aquest camp de treball es pretén senyalitzar les entrades d’aquests refugis, recuperar informació sobre ells i donar-los a conèixer al poble. A la muntanya de Sant Corneli, escenari d’una gran batalla entre el front republicà i el front nacional, es netejaran els camins per arribar-hi i se’n facilitarà l’accés.Als municipis de Mollerussa (Pla d’Urgell) i Castelló de Farfanya (Noguera) tornen a fer camps de treball després d’uns anys sense fer-ne. A Mollerussa s’elaboraran jocs de gran format cooperatius de fusta compartits entre les diferents escoles amb la finalitat d’oferir oportunitats als infants d’adquirir autonomia i habilitats de col·laboració o cooperació a través del joc.A Castelló de Farfanya els treballs a realitzar consisteixen en la neteja de la brossa i de la vegetació al·lòctona de la llera del riu Farfanya al pas per la vila de Castelló de Farfanya.Les temàtiques dels camps organitzats enguany seran: medi ambient (9), de recuperació i conservació del patrimoni (5), arqueologia (1) i cultura (2).