Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Joshua Bell lidera un trio d’asos per un recital d’obres mestres de la música de cambra al Palau

ACN Barcelona.-Joshua Bell (violí), Steven Isserlis (violoncel) i Alessio Bax (piano) ha ofert un recital aquest dilluns al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCN Clàssics, dedicat a […]

Avatar
Agències 03/05/2021

ACN Barcelona.-Joshua Bell (violí), Steven Isserlis (violoncel) i Alessio Bax (piano) ha ofert un recital aquest dilluns al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCN Clàssics, dedicat a obres mestres de la música de cambra. Bell, director de l’Academy of St Martin in the Fields i un dels violinistes més prestigiosos del món, ha brillat en un concert on han sonat la Sonata per a violí i piano núm. 32 de Mozart i la Sonata per a violoncel i piano en Re menor de Xostakóvitx, i per tancar el Trio per a violí, violoncel i piano, núm. 1, de Felix Mendelssohn. El programa, inicialment previst amb Evgeny Kissin al piano, s’ha vist modificat per motius familiars del músic rus, que ha estat substituït pel pianista italià establert a Estats Units Alessio Bax.

Alessio Bax, que ja ha compartit escenari amb els dos instrumentistes de corda i que és habitual a les millors sales del món com a recitalista, músic de cambra i solista de formacions com les orquestres filharmòniques de Londres i de Sant Petersburg, les orquestres simfòniques de Boston, Dallas, Sydney i Ciutat de Birmingham o la Simfònica de la NHK al Japó, havent col·laborat amb directors com Marin Alsop, Vladimir Ashkenazy, Sir Andrew Davis, Sir Simon Rattle o Yuri Temirkanov.Per la seva banda, Joshua Bell, és actualment director de l’Academy of St Martin in the Fields i un dels violinistes més prestigiosos del món. En gairebé quatre dècades, Bell ha actuat en pràcticament totes les orquestres rellevants del món, i malgrat el context sanitari, aquest dilluns ha tornat a visitar Barcelona tres anys després de la seva última actuació. En tercer lloc, el virtuós violoncel·lista anglès Steven Isserlis ha pogut finalment trepitjar l’escenari del Palau de la Música amb el seu stradivarius després de la cancel·lació per la pandèmia del recital d’homenatge a Pau Casals que havia d’oferir el juny de l’any passat.El concert ha acabat amb el públic dret i ovacionant el l’exhibició de virtuosisme i també l’entrega dels tres intèrprets durant tota l’actuació. “És meravellós poder tornar a actuar davant de gent”, ha manifestat Bell després d’un any de pocs concerts i abans d’afegir un bis al recital. Els tres músics ja van actuar junts a Oviedo, dissabte passat, i tornaran a repetir el proper 5 de maig a Madrid, dins de la temporada d’Ibermúsica.