Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Josep Vives Gràcia, director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques

ACN Barcelona.-El Govern ha nomenat Josep Vives Gràcia nou director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques i a Adelaida Moya Taulés, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha nomenat Josep Vives Gràcia nou director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques i a Adelaida Moya Taulés, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Nascut a Barcelona el 1970, Josep Vives Gràcia és diplomat en Biblioteconomia i Documentació (Universitat de Barcelona, 1990-1992), llicenciat en Documentació (UB, 1998-2000) i ha realitzat estudis de Filosofia (Universitat de Barcelona, 1992-1996). Té un postgrau en Direcció i Gestió Públiques (Escola d’Administració Pública de Catalunya / Escola Universitària Politècnica de Mataró-Tecnocampus, 2018- 2019). Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1972, Adelaida Moya és regidora de Cultura i Recursos Humans a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Des del 2014, Vives Gràcia és professor col·laborador de la Universitat de Catalunya (UOC), actualment participa en el Màster de gestió estratègica de la informació i el coneixement a les organitzacions, el Grau d’Informació i Documentació i el Màster d’administració i govern electrònic. Del 1988 al 1995 va desenvolupar la seva activitat a l’àmbit privat. Des de l’any 1995 ha treballat a biblioteques de diferents institucions privades i públiques especialment a la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Des del 2007 ha exercit diferents càrrecs i funcions al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i actualment era el cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. Ha publicat diferents treballs acadèmics relacionats amb la gestió bibliotecària, aspectes de propietat intel·lectual en l’àmbit cultural, alfabetització informacional i deontologia professional.Per la seva part, Adelaida Moya és regidora de Cultura i Recursos Humans a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, càrrec electe des de 2015. Ha treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació locals. A l’administració local ha desenvolupat tasques de direcció i coordinació en els àmbits de les regidories de Comunicació, Participació Ciutadana i Joventut, a més de Cultura.Ha estat vinculada a la gestió cultural a través de l’empresa Talia Gestió Cultural, de la qual en va ser cofundadora. Ha treballat en l’organització de festivals, diversos cicles de dinamització pensats per a museus i sobretot en la coordinació d’espectacles de petit format i de gires teatrals. Ha estat involucrada amb les entitats culturals de Vilanova i la Geltrú, on hi ha una gran tradició associativa al voltant del Carnaval o de la Festa Major. En l’àmbit polític ha estat presidenta de la secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú i vicepresidenta de la Regional del Penedès.