Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Jordà demana “ajuda” als grups perquè convalidin el decret sobre la sequera: “La situació ens interpel·la a tots”

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha demanat “ajuda” als grups perquè el Parlament comvalidi el decret sobre la sequera. En el marc d’una interpel·lació al Ple […]

Agències 07/03/2023

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha demanat “ajuda” als grups perquè el Parlament comvalidi el decret sobre la sequera. En el marc d’una interpel·lació al Ple aquest dimarts, Jordà ha remarcat que “la situació ens interpel·la a tots” i que caldrà “posar tots els esforços”. Al seu torn, el diputat de Junts Joaquim Calatayud ha respost que el seu grup serà “al costat” del Govern i que “ajudaran i participaran” en el que sigui necessari. El Govern va aprovar el passat dimarts el decret per la sequera i avui dimarts han entrat en vigor les restriccions d’excepcionalitat als municipis del Ter-Llobregat. La nova fase limita l’aigua a 230 litres per persona i redueix l’ús agrícola, industrial i lúdic a 5,9 milions de catalans.

“El decret de la sequera és la constatació d’un fracàs col·lectiu” ha expressat Calatayud. El diputat de Junts ha assegurat que el Govern “no ha estat capaç” d’afrontar aquesta qüestió, que hauria de ser “prioritària”. “Estem instal·lats sense afrontar el problema amb seriositat i sense una mirada llarga”, ha afegit. De totes maneres, Calatayud ha admès que la situació “requereix un consens de país”, perquè les seves afectacions “arriben al conjunt de la ciutadania”.

Al seu torn, la consellera ha agraït la “mà estesa” de Junts en un tema “tant important” com la sequera. “Ens ocupa a tots”, ha afegit. La titular d’Acció Climàtica ha argumentat que el decret és una “caixa d’eines que ajudar a preservar l’abastiment d’aigua a tots els municipis”. I ha defensat que “calen ajudes excepcionals i valentia”. En aquest sentit, ha explicat que aquesta setmana hi haurà una reunió amb els grups. “En parlarem les vegades que calgui. Ningú entendria que no posem les eines que puguem per mitigar els impactes de la sequera”, ha resumit.