Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Johnson diu que el Regne Unit s’ha de preparar per a un no acord amb la UE

ACN Brussel·les.-El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dit aquest divendres que el Regne Unit s’ha de preparar per sortir a tots els efectes de la Unió Europea l’1 de […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Brussel·les.-El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dit aquest divendres que el Regne Unit s’ha de preparar per sortir a tots els efectes de la Unió Europea l’1 de gener sense cap acord sobre la relació futura. En una declaració després que els líders de la Unió Europea li reclamessin que és “mogués” en les converses per poder assolir un acord, Johnson ha assegurat que són els europeus els que es neguen a arribar a un acord comercial. “Estem preparats per a un acord com el d’Austràlia”, ha dit el primer ministre britànic, malgrat que el bloc comunitari no té cap pacte comercial amb Austràlia perquè s’està encara negociant. Sense un acord, la relació comercial entre la Unió i el Regne Unit es basaria en el principis del comerç internacional.

En les conclusions sobre la negociació amb el Regne Unit, els 27 aposten per mantenir les converses, però també insten totes les institucions comunitàries a preparar-se per si no hi ha acord.