Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Joan Dausà, cap de cartell del Sons Solers 2019

ACN Sant Pere de Ribes.-Joan Dausà encapçalarà el cartell del Sons Solers 2019, que se celebrarà el 12 de juliol a la finca renaixentista Mas Solers de Sant Pere de […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Sant Pere de Ribes.-Joan Dausà encapçalarà el cartell del Sons Solers 2019, que se celebrarà el 12 de juliol a la finca renaixentista Mas Solers de Sant Pere de Ribes (Garraf). La direcció del festival ha situat Dausà com “un artista que s’adiu perfectament a la filosofia del Sons Solers”, tot destacant ”l’eclosió” que ha tingut els darrers anys dins el panorama musical català. Els organitzadors han revelat aquest dimarts els grans noms de la programació, que comptarà també amb Pavvla, Intana i Delafé DJ, artistes que se sumen al concert ja anunciat de Joan Miquel Oliver. Sons Solers es torna a erigir com un “slow festival” únic, amb un aforament limitat a 1.000 localitats “per assegurar l’excel•lència” dels concerts i l’entorn.

El director del festival, Jordi Bernet, ha destacat l’aposta per Joan Dausà perquè consideren que és un “dels artistes ‘top’” de l’actual escena catalana, alhora que ha assegurat que bona part de les seves cançons “ja formen part de la banda sonora de molta gent”. Previ al concert final de Dausà, el mallorquí Joan Miquel Oliver haurà presentat ‘Elektra’, el seu cinquè disc en solitari d’ençà de la dissolució del grup Antònia Font.Pel que fa a la resta del cartell, Jordi Bernet ha ressaltat la participació de Pavvla, “una artista emergent que s’ha convertit en veu de tota una generació”. La nit del 12 de juliol l’arrodonirà la sessió de Delafé DJ i l’actuació d’Intana, formació vinculada a Vilanova i la Geltrú, on hi té establert el local d’assaig i enregistrament.Núria Moliner, veu d’Intana, ha lloat la singularitat del festival pels jardins que envolten els palaus renaixentistes. “S’hi genera una atmosfera íntima i de complicitat que juga molt a favor dels músics”, ha assegurat l’artista, convidada aquest dimarts a la presentació del cartell. Per a Moliner, els jardins de la finca Mas Solers encaixen amb l’estil de la banda, basat en “crear textures que parlen d’espais”.El miler d’assistents, aforament topall per garantir “l’excel•lència”Des del seu inici l’any 2014, Sons Solers ha fet bandera de ser un festival íntim i de proximitat. Per aquest motiu, va arrencar amb un màxim de 600 localitats, que va eixamplar fins les 800 durant l’edició del 2017, degut a la bona resposta del públic. Ara fa un any, la direcció va apostar per ampliar de nou l’aforament fins les 1.000 entrades, coincidint amb la creació d’una nova àrea gastronòmica. Aquest 2019, però, l’organització ha decidit no anar a més. “Posem com a màxim un miler d’entrades a la venda perquè ens assegurem l’excel•lència i no volem posar en risc l’experiència ‘slow festival’”, ha explicat Jordi Bernet, que ha recalcat que l’objectiu és crear un esdeveniment “on la gent pugui gaudir dels artistes d’una manera molt propera, per a què s’estableixi una font energètica molt potent entre el públic i la música”. L’aspiració de Bernet és vendre totes les entrades, com ja ha passat en les tres últimes edicions. Si bé el cartell oficial ha quedat revelat aquest dimarts, la direcció ha deixat la porta oberta a introduir una última confirmació d’última hora, quan faltin poques setmanes per celebrar el festival.