Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024
Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024

Jaume Graells insisteix que a l’Hospitalet hi ha una “xarxa clientelar on tot es confon”

|

- Publicitat -

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Jaume Graells, l’exregidor socialista que va denunciar les presumptes irregularitats al Consell Esportiu, ha insistit aquest dijous que a l’Hospitalet de Llobregat hi ha una “xarxa clientelar on tot es confon” després de tants anys de govern socialista. Ho demostra el fet, ha assegurat durant la seva intervenció en la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, que 14 dels investigats en el cas del Consell Esportiu siguin afiliats del PSC. L’ara candidat d’ERC a l’alcaldia de l’Hospitalet ha recordat que quan va decidir denunciar les irregularitats detectades sabia que “s’enfrontava a un monstre” i que després de fer el pas s’ha sentit “sol i abandonat” i ha viscut un “infern”. “M’he sentit una peça defectuosa del sistema”, ha afegit.

Com va fer el passat 28 de juliol l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, aquest dijous ha estat Jaume Graells qui ha comparegut davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament que investiga el presumpte cas de corrupció al voltant del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Publicitat

Durant la seva intervenció, Graells ha assegurat que, més enllà del què decideixi la justícia, considera que la gestió del Consell Esportiu “no era acceptable políticament” i que per això va decidir informar-ne a l’alcaldessa primer i, veient que no actuava, a la justícia després. En aquests sentit, ha deixat clar que tot i que la justícia pugui considerar que tenir una caixa interna o que l’ajuntament contractés com a assessor un càrrec que havia rebut una indemnització de l’ens en ser acomiadat no és il·legal, per ell “no és políticament acceptable”.

L’Ara candidat d’ERC a l’alcaldia de l’Hospitalet ha assegurat que després de tants anys de govern socialista, a l’Hospitalet hi ha una “xarxa clientelar on tot es confon” i de la què se n’ha beneficiat l’alcaldessa Núria Marín. És per això que ha dit que “no és d’estranyar” que en un cas de presumpta corrupció com el del Consell Esportiu hi hagi 14 investigats que són militants del PSC.

Graells també ha recordat que després de denunciar els fets es va quedar “totalment sol” i que durant aquests últims mesos ha viscut un “infern” i una “agonia”. Aquí, ha lamentat que, tot i fer el què havia de fer, tant el grup municipal com la direcció del partit el deixessin de costat i el tractessin com si el delinqüent fos ell. “Salvant les distàncies, perquè ella ha patit molt més, em sento, com va dir Itziar González, com una peça defectuosa del sistema”, ha afegit.

En el torn d’intervenció dels grups parlamentaris, el diputat del PSC, David Pérez, ha recordat que dues de les peces del cas han estat arxivades, entre elles la que hi havia contra Núria Marín, i ha acusat Graells de voler “embrutar” i “fer mal al PSC”. “A vostè si s’han comès o no irregularitats en la gestió del Consell Esportiu li és igual. Vostè tenia i té un objectiu polític que no és altre que fer soroll i mal al seu partit, tot per acabar encapçalant la llista d’ERC a l’H. I aquest és un relat tant lícit com el seu que reflecteix molt bé el què ha passat”, ha etzibat.

Al seu torn, Marta Vilalta, d’ERC, després de recordar que en aquesta comissió es tracta de depurar responsabilitats polítiques, ha qualificat de “decebedora” i, fins i tot “irresponsable, la intervenció del socialista David Pérez perquè ha transmès una “tolerància” amb la corrupció o les males praxis que no és acceptable. Aquí, ha recordat que “no tots els partits polítics són iguals” i ha recordat que aquells que tenen una actitud tolerant amb “la mala gestió dels recursos públics” estan “inhabilitats” per governar.

Pel que fa a la resta de formacions, en línies generals han agraït la “valentia” de Graells de fer “d’alertador” d’un presumpte cas de corrupció.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió