Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El tribunal d’Apel·lació de Sàsser ha arxivat el cas de l’euroordre contra l’expresident Carles Puigdemont que va provocar la seva detenció a l’Alguer el 24 de setembre del 2021. En una resolució d’inicis de març a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal assegura que l’Advocat General italià va notificar-li el 7 de març que el Suprem havia retirat l’euroordre contra Puigdemont i, en conseqüència, “no existia cap delicte en base al qual executar l’euroordre”. La decisió arriba com a conseqüència de la derogació de la sedició. L’octubre del 2021, el tribunal de Sàsser va deixar en suspens el procediment d’extradició de Puigdemont a l’espera de la sentència sobre la seva immunitat de Luxemburg, que encara està pendent.

((En aquesta notícia, es corregeix que l’Advocat General que notifica a Sàsser la retirada de l’euroordre és l’italià, i no l’espanyol, com indicat inicialment per error))

Publicitat

Amb la reforma del delicte de sedició, Llarena va rebutjar processar Puigdemont per desordres públics agreujats i aquest dimarts ha confirmat que manté el processament per desobediència i malversació. Per ara, però, no ha emès euroordres per aquests delictes. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió