Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ipcena demana a l’Ajuntament de Lleida que la plaça de l’Exèrcit passi a anomenar-se de les Cigonyes

ACN Lleida.-Ipcena ha demanat a l’Ajuntament de Lleida que la plaça de l’Exèrcit passi a anomenar-se plaça de les Cigonyes. L’entitat ecologista considera que l’actual denominació està associada “al militarisme, […]

Agències 16/03/2021

ACN Lleida.-Ipcena ha demanat a l’Ajuntament de Lleida que la plaça de l’Exèrcit passi a anomenar-se plaça de les Cigonyes. L’entitat ecologista considera que l’actual denominació està associada “al militarisme, conflictes bèl·lics i guerres”, mentre que la que proposen representa “un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental” i “un símbol de convivència de la natura amb la societat” i, a la vegada, suposaria un “homenatge” a les nombroses poblacions d’aquests ocells presents a la ciutat i a la plana de Lleida, assenyalen des d’Ipcena. Els ecologistes han fet arribar la proposta a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com als portaveus dels diferents grups municipals i al regidor no adscrit.

Així mateix, des d’Ipcena plantegen que la capital del Segrià sigui proclamada com a ‘ciutat amiga’ de les cigonyes i instal·lar una escultura per simbolitzar “aquest lligam d’amistat de la ciutat amb les cigonyes”. Els ecologistes també insta la Paeria a continuar instal·lant a l’entorn del Turó de Gardeny noves plataformes de biodiversitat amb caixes niu per a aquests ocells.