Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Intervinguts prop de 600 carnets de conduir veneçolans falsificats per ser bescanviats per permisos espanyols

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha intervingut prop de 600 carnets de conduir veneçolans que havien estat falsificats per ser bescanviats per permisos espanyols. L’actuació policial, una nova fase en l’operació […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha intervingut prop de 600 carnets de conduir veneçolans que havien estat falsificats per ser bescanviats per permisos espanyols. L’actuació policial, una nova fase en l’operació ‘Driver’, s’ha fet en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT) i ha acabat amb 436 detinguts a tot l’Estat. La majoria (312) han estat arrestats a Madrid i també hi ha detinguts a Santa Cruz de Tenerife (46), Málaga (23), Guipúscoa (13), Sevilla (11), Alacant (9), Barcelona (4) i un en les províncies de Badajoz i Pontevedra. Els detinguts obtenien la documentació falsa a través de xarxes socials, on grups criminals ubicats a Veneçuela, els cobraven 90 dòlars a canvi d’enviar-los una llicència.

Des de l’agost del 2017 Veneçuela emet un nou format que, segons detalla el ministeri de l’Interior espanyol, no compleix amb els requisits legals per al procés de bescanvi. Per això, els ciutadans detinguts recorrien a grups criminals per aconseguir una falsificació del permís anterior. A causa del frau detectat i estès per tot el territori espanyol, la DGT ha suspès des del 15 de març passat el bescanvi general de permisos de conduir entre Veneçuela i Espanya. Operació ‘Driver’La investigació va iniciar-se a principis del 2020. Des de l’inici de l’operació ‘Driver’ s’han detingut 1.237 persones i intervingut 1.695 documents, 1.322 espanyols i 373 veneçolans.