Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Interior nomena el general de brigada José Luís Tovar Jover nou cap de zona de la Guàrdia Civil a Catalunya

ACN Barcelona.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat el general de brigada de la Guàrdia Civil José Luís Tovar Jover nou cap de zona del cos de seguretat estatal […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat el general de brigada de la Guàrdia Civil José Luís Tovar Jover nou cap de zona del cos de seguretat estatal a Catalunya. Tovar Jover va néixer el 1962 a Galaroza, Huelva, i va ingressar a l’Acadèmia General Militar de Saragossa el 1983. El 1986 va obtenir l’ocupació de tinent a la Guàrdia Civil. Des que va sortir de l’acadèmia ha estat destinat a les comandàncies d’Àlava, Barcelona, Girona i Balears, així com a l’Agrupació de Trànsit. Tovar Jover substitueix en el càrrec el general Pedro Garrido Roca, que a principis d’abril va passar a la reserva després de tres anys al càrrec, i estarà al capdavant dels més de 3.100 efectius que el cos té desplegats a Catalunya.

Tovar ha rebut condecoracions civils i militars com la Creu de Plata al Mèrit de la Guàrdia Civil; la Creu del Mèrit Militar; la Creu, l’Encomanda, la Placa i la Gran Creu de la Real i Militar Ordre de San Hermenegild; la Creu de l’Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc; la Creu al Mèrit Policial i la Medalla d’Or de la Defensa Nacional Francesa, entre d’altres.