Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Inditex es compromet a prioritzar la jornada continuada per fomentar la conciliació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Inditex ha aprovat el seu primer pla d’igualtat amb els sindicats CCOO i UGT. En el document, el grup tèxtil es compromet a prioritzar la jornada continuada per fomentar la conciliació i eliminar els torns partits, excepte en aquells casos que la “idiosincràsia” de la botiga, lloc de feina o preferència del treballador ho requereixi. L’acord inclou més de cent mesures pels pròxims quatre anys. També estableix un seguiment conjunt a través d’una comissió paritària amb representació de l’empresa i els sindicats. Actualment un 81% de la plantilla del grup empresarial format per Zara, Lefties, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho i Zara són dones.

Entre les mesures, destaca també la voluntat de sensibilitzar i formar en igualtat a la plantilla i s’estableix l’objectiu de garantir l’accés de dones en aquelles categories o llocs en que es trobin infrarepresentades

Publicitat

El pla d’igualtat al que ha tingut accés l’ACN també detalla que de les 6.370 persones de la plantilla que tenen reducció de jornada per guàrdia legal, un 99% són dones.

En un comunicat, els sindicats han assegurat que el pla d’igualtat és “clau” per reduir la bretxa de gènere, la parcialitat i la precarietat laboral.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió