Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Inauguren un ‘hub’ d’investigació i formació científica a Ruanda amb segell barceloní

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La ciutat ruandesa de Kigali ha inaugurat aquest dilluns el Centre de Diplomàcia Científica per a l’Àfrica, un complex que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de l’entitat SciTech DiploHub, el ‘hub’ de diplomàcia científica i tecnològica de la capital catalana. La iniciativa forma part de l’estratègia de Barcelona per enfortir la presència a la diplomàcia científica global i segueix l’exemple del Centre de Diplomàcia Científica per a Iberoàmerica inaugurat el 2022, amb capitalitat compartida entre Ciutat de Mèxic i Barcelona. La inauguració del centre africà ha coincidit amb la participació de Barcelona com a ciutat convidada a la Conferència Anual de la Xarxa Internacional d’Assessorament Científic Governamental.

Kigali és el principal ‘hub’ tecnològic de l’Àfrica, i manté des del 2019 una col·laboració estreta amb Barcelona en projectes d’emprenedoria femenina, ‘startups’ tecnològiques i ‘smart cities’.

Publicitat

El Centre de Diplomàcia Científica per a l’Àfrica coordinarà iniciatives entre científics, diplomàtics, decisors públics, emprenedors tecnològics i grans empreses, fomentant la recerca col·laborativa i el desenvolupament tecnològic a l’Àfrica.

En els primers tres anys d’activitat es preveu que el centre formi més de 2.500 professionals africans en diplomàcia científica i tecnològica i doni suport al desenvolupament de noves estratègies en política científica per a una vintena de governs nacionals i locals de la regió.

Els principals eixos de treball abordaran la recerca sobre els reptes específics que afronta l’Àfrica, com ara el canvi climàtic, la salut pública, la resiliència de les ciutats, les desigualtats socials i econòmiques i l’emprenedoria tecnològica en l’àmbit del desenvolupament sostenible. També estudiaran el seu nexe amb la complexitat geopolítica actual del continent.

El Comissionat de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Pau Solanilla, ha considerat que l’acció internacional de la capital catalana “passa també per la cooperació i la promoció de la justícia global entesa en termes del segle XXI: elevem les capacitats científiques i el talent dels països amb els quals treballem, per crear noves oportunitats i un futur més just i sostenible”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió