Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Imatge insòlita a la vora del riu a Lleida amb una gran afluència de veïns fent esport i passejant

ACN Lleida.-Els carrers de Lleida s’han tornat a omplir de veïns practicant esport i passejant en el primer dia en què s’ha permès als adults sortir al carrer després de […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Lleida.-Els carrers de Lleida s’han tornat a omplir de veïns practicant esport i passejant en el primer dia en què s’ha permès als adults sortir al carrer després de setmanes de confinament. Un dels espais més concorreguts ha estat el passeig a la vora del riu Segre, on des de primera hora del matí s’hi han vist desenes de persones que han sortit a córrer, pedalejar i inclús a fer ioga aprofitant el bon temps. Una imatge insòlita que algunes de les persones que hi havia han aprofitat per fotografiar, ja que l’afluència de gent ha estat molt superior a la d’un cap de setmana normal. A partir de les 10 del matí la Guàrdia Urbana ha passat amb furgoneta per informar a la gent que ja s’havia acabat la franja per practicar esport.

Bona part de la gent ha sortit a fer esport i passejar de manera individual, encara que al passeig també s’hi han vist grups de dues o més persones. Un exemple és la Diana Rodríguez, que ha explicat que ha sortit a passejar amb la seva companya de pis i amb dues amigues que també viuen juntes. “Intentem no apropar-nos i mantenir la distància de seguretat”, ha dit. Per altra banda, la Maria Pilar Raluy ha explicat que ha sortit “a fer una volteta” amb el seu marit i que aprofitarà el passeig per anar a fer un petita compra.”Hi havia ganes de sortir”, ha afirmat l’Ivan Alcázar, un dels lleidatans que aquest dissabte s’ha cordat les vambes i ha sortit a córrer a la vora del riu. Tot i que el jove ha explicat que durant el confinament ha fet esport a casa, ha dit que “no és el mateix” que poder sortir a practicar-lo a l’aire lliure. Finalment, ha afegit que tot i la gran afluència de gent que s’ha plegat a aquest punt de la ciutat, “s’ha respectat una mica la distància de seguretat”. En la mateixa línia de l’Ivan, la veïna Paulina Junca ha assegurat que aquest dissabte al passeig del riu s’hi ha concentrat “molta més gent” que en un cap de setmana habitual, quan ella hi acostuma a anar a fer esport. També ha notat que molta de la gent ha optat per caminar enlloc de córrer o anar en bicicleta. “Normalment veus que la gent va una mica més ràpid i no tant caminant com avui, però em sembla normal ja que portem molt de temps d’inactivitat física”, ha indicat.Per exemple, l’Albert Farré volia sortir amb bicicleta però al no trobar la manera de posar vent a les rodes, finalment ha optat per passejar “per començar poquet a poquet”. “Demà ja sortirem a fer exercici”, ha afegit. D’altra banda, l’Albert ha expressat els seus dubtes a l’hora de saber si pot endur-se el seu gos a fer esport o l’ha de continuar passejant al voltant del seu edifici. “El passeig l’he fet amb el gos fins que ningú digui el contrari”, ha conclòs. Molts dels esportistes i persones que han sortit a passejar al matí han apurat fins ben bé les 10, quan ha finalitzat la franja permesa per practicar esport a l’aire lliure. A partir de llavors, al carrer s’hi ha vist sobretot persones majors de 70 anys passejant, en molts casos acompanyades, així com persones que treien el gos o que anaven a comprar.