Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Iglesias acusa el PP de “traïció a Espanya” per maniobrar a Europa perquè es vinculi el rescat a les retallades

ACN Madrid.-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha acusat aquest dimecres el PP de “traïció a Espanya” per maniobrar al Parlament Europeu perquè les autoritats europees vinculin les […]

Avatar
Agències 17/06/2020

ACN Madrid.-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha acusat aquest dimecres el PP de “traïció a Espanya” per maniobrar al Parlament Europeu perquè les autoritats europees vinculin les ajudes a l’Estat pel coronavirus a retallades. Segons Iglesias, el PP “està col·laborant amb els seus amics de la extrema dreta holandesa, austríaca i danesa perquè les autoritats europees provin de condicionar l’ajuda a Espanya a fer retallades als serveis públics”. “Saben com es diu això? Traïció”, ha afirmat en resposta a una pregunta del secretari general del PP al Congrés, Teodoro García Egea.

“Es podran embolicar amb la bandera però conspiren a Europa perquè es facin retallades”, ha afirmat Iglesias, que ha acusat el PP de ser “capaç de qualsevol cosa per recuperar el poder que entén que els correspon per dret diví”. “Vostès no accepten perdre i només creuen en la democràcia espanyola si governen vostès”. Per contra, García Egea ha acusat el govern espanyol d’insultar als qui han estat a primera línia lluitant contra el coronavirus, els empresaris del turisme o la Guàrdia Civil. Ha afirmat que el vicepresident va deixar d’atendre les seves responsabilitats al capdavant dels serveis socials, i li ha retret que hagi passat “dels indignats als enxufats”.