Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Iceta es compromet a invertir 250 milions d’euros en operacions de generació urbana si governa la Generalitat

ACN Santa Coloma de Gramenet.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es compromet a invertir 250 milions d’euros en operacions de generació urbana arreu de Catalunya si guanya les eleccions […]

Agències 10/11/2020

ACN Santa Coloma de Gramenet.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es compromet a invertir 250 milions d’euros en operacions de generació urbana arreu de Catalunya si guanya les eleccions del proper 14 de febrer. Així ho ha assegurat en una visita a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), on ha comprovat acompanyat de l’alcaldessa, Núria Parlon, l’experiència duta a terme en 360 habitatges inclosos en la primera Àrea de Conservació i Rehabilitació (ACR) local, que permeten rehabilitar i millorar immobles per fer-los sostenibles i millorar la qualitat de vida. Iceta s’ha emmirallat en el Pla de Barris de l’època dels presidents Pasqual Maragall i José Montilla per exportar el “model d’èxit” de Santa Coloma a altres municipis i donar-los suport tècnic i econòmic.

La iniciativa duta a terme a Santa Coloma de Gramenet ha permès actuar en immobles per millorar la qualitat dels habitatges. “Ajuda a crear habitatge, comporten una millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ens impliquem en la sostenibilitat i en l’estalvi energètic”, destaca Parlon.L’actuació es preveu replicar en els propers anys en cinc àrees de la ciutat, i segons Parlon, l’Àrea Metropolitana de Barcelona també estudia desenvolupar-ne en altres municipis de l’entorn. “Seria importantíssim que fos una línia de treball del futur Govern de la Generalitat”, ha reblat.Per la seva banda, Iceta ha reconegut l’esforç fet a nivell local, i ha assegurat que si guanya les eleccions del 14-F invertirà 250 milions d’euros en operacions de regeneració urbana integral com aquest a diferents municipis d’arreu de Catalunya. “Els ajuntaments no estaran sols, estaran acompanyats pel Govern”, ha assenyalat.Iceta pren com a referent el Pla de Barris, que va comportar la millora urbana de diversos municipis en espais degradats. “Donava suport tècnic i econòmic a iniciatives com aquesta”, ha assenyalat, tot destacant que i si el PSC torna a governar Catalunya a partir del 14 de febrer, es tornaran a posar en marxa instruments com aquell.