Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Hospitals mitjans i petits desprogramen més del 10% de la cirurgia greu i els grans mantenen l’activitat quirúrgica

ACN Barcelona.-Alguns hospitals mitjans i petits de Catalunya han hagut de desprogramar entre el 10 i el 12% de la cirurgia amb ingrés prevista prevista per aquests dies davant del […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-Alguns hospitals mitjans i petits de Catalunya han hagut de desprogramar entre el 10 i el 12% de la cirurgia amb ingrés prevista prevista per aquests dies davant del nombre creixent de pacients amb covid-19. Així ho ha indicat el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, que ha puntualitzat que aquest nombre varia segons l’impacte del virus en el territori. Comella ha assegurat que els hospitals grans estan podent fer el “cent per cent ” de l’activitat quirúrgica programada, mentre que els petits i mitjans han variat les operacions, amb més cirurgies majors ambulatòries, que no requereixen ingrés. Els hospitals mantenen de forma generalitzada les consultes externes, exploracions i proves diagnòstiques.

Comella ha assenyalat que, tot i que es mantenen de forma generalitzada pràcticament totes les consultes i proves als hospitals, hi ha alguns casos en què s’han hagut de suspendre, com el del gabinet de diagnòstic digestiu de les Terres de l’Ebre, un servei que intentaran recuperar “com abans millor”, ha dit. La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre va haver de reestructurar la setmana passada diferents serveis hospitalaris a causa de la situació de la covid-19 al territori.