Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Gual demana al nou govern espanyol que fomenti l’ocupació i que no abandoni el control del dèficit públic

ACN València.-El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha demanat aquest divendres al nou govern de coalició de l’Estat format per PSOE i Podemos que dugui a terme polítiques favorables a […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN València.-El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha demanat aquest divendres al nou govern de coalició de l’Estat format per PSOE i Podemos que dugui a terme polítiques favorables a la confiança i a la creació d’ocupació per aconseguir que baixi una taxa d’atur “massa alta”. El màxim dirigent de l’entitat ha assegurat que no li correspon anomenar mesures concretes que hauria d’impulsar la Moncloa però ha defensat que la consolidació fiscal és “absolutament compatible” amb dur a terme polítiques de marcat caire social. En aquest sentit, ha insistit a demanar “estabilitat” i ha assegurat que “per sort” Espanya forma part de l’Eurozona i ha de seguir les pautes europees de contenció en el dèficit pressupostari.

“És bo que la Comissió Europea i les institucions comunitàries mantinguin una certa vigilància del camí de consolidació fiscal, que Espanya no ha d’abandonar perquè té un alt nivell de deute públic”, ha afegit.