Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Gonzalez Laya, sobre Canàries: “No tinc cap dubte de la cooperació del Marroc amb Espanya per gestionar la migració”

ACN Brussel·les.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha defensat que el govern espanyol manté un diàleg “estret” amb el govern de les Canàries i amb el Marroc per afrontar l’augment […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Brussel·les.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha defensat que el govern espanyol manté un diàleg “estret” amb el govern de les Canàries i amb el Marroc per afrontar l’augment d’arribades a les illes en les últimes setmanes. “No tinc cap dubte de la cooperació del Marroc amb Espanya per gestionar els fluxos migratoris”, ha insistit. González Laya ha assegurat que estan centrant els esforços en “millorar el sistema d’acollida”, cooperar amb els països d’origen i lluitar contra les màfies. La ministra ha reconegut les “dificultats” actuals per repatriar aquelles persones que no puguin optar a l’estatus de refugiats perquè molts d’aquests països tenen les fronteres tancades per la covid-19.

Preguntada per l’aval del Tribunal Constitucional a les devolucions en calent, González Laya ha firmat que tots els retorns “es faran d’acord amb el que dicta la llei i les normes internacionals”. “Ni més ni menys”, ha dit, sense concretar si continuaran fent devolucions ràpides a les fronteres.Segons Gonzalez Laya, les persones que estan arribant aquests dies a Canàries són “nois joves que sembla que escapen de l’atur” als seus països, principalment del Marroc, Mauritània, Algèria, Txad i Mali. Així, ha insinuat que la majoria “no tenen un motiu per quedar-se” a Espanya.