Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Girona no cobrarà la taxa de terrasses i d’escombraries als bars i restaurants afectats el tercer trimestre de 2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona no cobrarà la taxa de terrasses i la d’escombraries a aquells bars i restaurants que es van veure afectats pel tancament i les mesures restrictives el […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona no cobrarà la taxa de terrasses i la d’escombraries a aquells bars i restaurants que es van veure afectats pel tancament i les mesures restrictives el tercer trimestre del 2020. En concret, el consistori deixarà d’ingressar els diners corresponents a aquests dos conceptes en el període que va del 16 d’octubre al 31 de desembre. En total, el consistori calcula que seran uns 630 negocis els que no hauran de fer front a aquesta despesa durant els dos mesos i mig fixats per l’Ajuntament. L’objectiu de la mesura és “pal·liar” els efectes econòmics derivats de la pandèmia en negocis obligats a tancar o que van patir restriccions d’obertura en la segona onada del coronavirus.

La mateixa reducció es va aplicar durant la primera onada de contagis de la COVID-19, en el segon trimestre del 2020, i va afectar uns 4.000 establiments de diversos sectors. Com en aquella ocasió, aquest descompte en l’import anual de les taxes es farà de manera automàtica per part de l’Ajuntament, de manera que els negocis afectats no hauran de fer cap tràmit ni iniciar cap tipus de procediment administratiu per beneficiar-se’n.En aquesta ocasió, tant la reducció de l’import de les taxes d’escombraries com la de terrasses s’aplicarà per a la totalitat del període comprès entre el 16 d’octubre i el 31 de desembre del 2020, en el qual els establiments van haver de tancar totalment o en franges horàries per reduir el risc de contagi de la pandèmia.

Relacionats