Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Girona compra cinc habitatges per valor de 446.705 euros per destinar-los a ús social

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha adquirit aquest dijous cinc immobles que es destinaran a lloguer social. Els habitatges tenen un valor total de 446.705 euros i s’incorporaran a la borsa […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha adquirit aquest dijous cinc immobles que es destinaran a lloguer social. Els habitatges tenen un valor total de 446.705 euros i s’incorporaran a la borsa amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials urgents com a conseqüència de la covid-19. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat aquest matí l’escriptura de compravenda dels immobles. Els recursos per a l’adquisició d’aquests habitatges provenen de l’acord entre el govern de JxCat i Guanyem Girona per aprovar els pressupostos del 2020, i on es va pactar una partida específica de 500.000 euros per a la compra d’habitatge per a emergència habitacional.

Concretament, es tracta de l’adquisició directa de tres habitatges. Un dels immobles està situat al carrer Puigneulós, al barri de Santa Eugènia, i ha costat 90.000 euros. El segon, ubicat al carrer Maçana del mateix barri, ha tingut un cost de 95.000 euros i el tercer, al carrer Zamora del barri de Sant Narcís, també ha costat 95.000 euros, Els altres dos immobles per als quals s’ha signat la compravenda aquest dijous s’han adquirits exercint el dret de tempteig i retracte que té l’ajuntament després que els serveis tècnics consideressin que compleixen amb els requisits necessaris. Es tracta de l’adquisició d’un pis al carrer Campcardós, a Can Gibert del Pla, per valor de 76.005 euros, i d’un pis al carrer Bassegoda, a Santa Eugènia, per un import de 90.700 euros.L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “després d’un procediment llarg” a partir d’avui la ciutat compta amb cinc pisos més “per garantir el dret a l’habitatge a persones o famílies que ho necessitin”. “Necessitem incrementar el parc públic d’habitatge per donar sortida als casos socials que tenim, i amb la compra d’avui fem un pas important en aquesta direcció”, ha subratllat l’alcaldessa.La gestió de l’habitatge es farà des de l’Oficina Municipal d’Habitatge. Segons informen en un comunicat, la previsió és comprar un habitatge més durant el mes de setembre, superant així els 500.000 euros pactats entre JxCat i Guanyem.