Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Foment demana seguretat jurídica per als empresaris i més recursos per evitar contagis entre els empleats

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ha reclamat “clarificar” els criteris de les administracions per dotar de seguretat jurídica a les empreses. D’acord amb les informacions de les organitzacions territorials i […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ha reclamat “clarificar” els criteris de les administracions per dotar de seguretat jurídica a les empreses. D’acord amb les informacions de les organitzacions territorials i sectorials sobre el retorn a la feina, la patronal ha demanat a les administracions proporcionar i facilitar la implementació dels EPI a les companyies, així com dotar-les de tests pels treballadors. En aquest context, ha demanat “considerar” el document de recomanacions consensuat entre les patronals, els sindicats i el Govern. La confederació ha assegurat també que existeixen “greus problemes” en determinats sectors per cobrir els torns i desenvolupar l’activitat amb normalitat a conseqüència de l’absentisme laboral.

“Aquesta situació és, en gran part, deguda a l’escassetat de tests, però repercuteix directament a les empreses tant per la falta de treballadors per desenvolupar amb normalitat l’activitat, com per l’increment de costos empresarials que comporten les recents modificacions normatives”, ha manifestat en un comunicat. L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha constatat una dificultat per part de totes les empreses associades per disposar d’EPI. De fet, més d’un 50% de les companyies no n’han rebut cap, segons els resultats del baròmetre de l’associació, presentat la setmana passada. Segons un qüestionari elaborat per l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), un 50% de les companyies enquestades necessiten EPI “amb molta urgència”. Per la seva banda, CECOT ha comprat un milió de mascaretes per als associats, previstes per al 27 d’abril.