Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Fira de Lleida rep el reconeixement internacional per als salons Eurofruit i Municipàlia

ACN Lleida.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha concedit el distintiu d’Internacionalitat per aquest 2021 als salons Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) i Municipàlia (Fira Internacional […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Lleida.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha concedit el distintiu d’Internacionalitat per aquest 2021 als salons Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) i Municipàlia (Fira Internacional d’equipaments i Serveis Municipals), una doble certificació que reforça l’estratègia i projecció internacional de Fira de Lleida. Aquest reconeixement posiciona l’ens com la sisena entitat firal de l’Estat pel que fa al nombre de certàmens internacionals, per darrere de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo. A més d’Eurofruit i Municipàlia, la presència estrangera a Fira de Lleida també queda palesa en altres certàmens com són Lleida Expo Tren o Innocamping.

El segell d’Internacionalitat reconeix l’esforç de Fira de Lleida com agent dinamitzador i generador de noves oportunitats de negoci mitjançant l’ampliació de mercats i l’atracció tant de visitants com d’expositors estrangers i permet als salons seleccionats entrar al Calendari Oficial de Fires Internacionals, que publica cada any el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, destaca que “les fires internacionals són un instrument clau de promoció comercial i posicionament de la ciutat i el territori” i “aporten un major valor a les empreses expositores, ja que és un incentiu per participar-hi”. En aquest sentit, ha expressat la satisfacció de “veure reconegut l’esforç que des de Fira de Lleida es fa en pro de la internacionalització de les empreses”, i per “posicionar-se com una de les fires referents de l’Estat”.La Fira de Sant Miquel i Eurofruit 2021 tindran lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre, mentre que Municipàlia se celebrarà del 19 al 21 d’octubre. En la darrera edició presencial de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit va acollir una missió inversa de distribuïdors i importadors del sector agrícola procedents de nou països (Índia, Panamà, Kazakhstan, Kenya, Marroc, Sèrbia, Sud-àfrica, Uzbekistan i Xile), així com una delegació bielorussa. Quant als expositors, hi van participar empreses i entitats de Bielorússia, Egipte, França, Holanda, Itàlia i Portugal, a més de l’estat espanyol.Pel que fa a Municipàlia, en la darrera edició va comptar amb expositors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit, a més de diverses missions comercials. L’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC Urbis) va promoure una acció internacional amb representants de França, Egipte, Marroc, Romania i Tuníssia, mentre que la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) i Fira de Lleida van organitzar una missió tècnica internacional formada per representants de vuit països llatinoamericans (Bolívia, Colòmbia, Equador, Guatemala, Mèxic, Perú, la República Dominicana i Xile).