Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

Feijóo reclama a Sánchez que rebaixi l’IVA de productes bàsics com la carn, l’oli o la pasta del 10 al 4%

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que rebaixi al 4% l’IVA de productes bàsics que actualment tributen al 10%. “Productes bàsics com la carn, el peix, els olis, l’aigua, la pasta seca i les conserves”, ha dit Feijóo aquest dilluns en una intervenció davant del Comitè Executiu Nacional del PP. Feijóo ha argumentat que “els espanyols han passat de tenir un dels cistells de la compra dels més assequibles de la zona euro a un dels més cars” i que un executiu “sensible” hauria d’actuar. La rebaixa de l’IVA al 4% és allò “raonable en aquest moment per poder fer la compra”.

“Aquesta rebaixa suposaria deixar d’ingressar uns 970 milions d’euros, però es cobririen amb una recaptació extraordinària de més de 1.000 milions d’euros que suposa l’increment de preus”, ha defensat Feijóo.

Publicitat

El president dels populars ha afirmat que es tracta d’una proposta “estudiada, solvent i fruit de reflexió i anàlisi” que “no carrega el cost de la crisi a les famílies ni als petits productors ni als venedors”.

Feijóo ha assegurat que si el govern espanyol adoptés més mesures de les quals proposa el PP la situació a Espanya seria “objectivament millor” i ha insistit a reclamar una rebaixa de l’IRPF a les rendes inferiors a 40.000 euros.

El líder del PP ha criticat que l’executiu espanyol és “dèbil” i “dividit” i ha tornat a defensar la decisió d’Andalusia de suprimir l’impost de patrimoni. “Deixem als andalusos que adoptin el seu criteri”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió