Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Famílies de l’Hospitalet demanen reconsiderar la reducció de ràtios després de no obtenir la plaça demanada

ACN Barcelona – Una trentena de famílies dels barris del Centre, Sant Josep i Sant Feliu de l’Hospitalet de Llobregat han reclamat reconsiderar la reducció de ràtios a P3 en […]

Agències 20/05/2022

ACN Barcelona – Una trentena de famílies dels barris del Centre, Sant Josep i Sant Feliu de l’Hospitalet de Llobregat han reclamat reconsiderar la reducció de ràtios a P3 en els centres amb més demanda després de no haver obtingut plaça en el centre escollit en primera opció. Les famílies consideren que la baixada de ràtios ha provocat un desajust entre l’oferta de places públiques i la demanda. Afegeixen que baixar ràtios sense obrir noves línies ni centres educatius públics suposa una “mala planificació” de l’oferta de places i “afavoreix” les concertades, que sí han pogut mantenir ràtios. Per això, demanen que transitòriament es reconsideri la reducció d’alumnes per aula, fins que no es prenguin altres mesures més a llarg termini.

Aquestes famílies defensen que la prioritat hauria de ser garantir l’accés a l’escola pública de proximitat al màxim possible de famílies. I alerten que després de no obtenir la plaça demanada en primera opció, potser es veuen obligats a escolaritzar els fills en centres llunys al domicili o concertats.

En el cas concret del barri del Centre, apunten que entre 2021 i els primers mesos del 2022 s’han entregat centenars de pisos d’obra nova. Per contra, lamenten que no s’ha ampliat l’oferta educativa. Per això, reclamen adequar l’oferta educativa al nombre d’habitants i també revisar les zones d’influència i adscripció.

Les famílies han fet arribar una carta exposant la situació a la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de l’Hospitalet.