Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona reclamen solucions davant d’Educació

ACN Barcelona.-Una quarantena de famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona s’han concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació per reclamar solucions. Posteriorment, membres d’aquest […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-Una quarantena de famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona s’han concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació per reclamar solucions. Posteriorment, membres d’aquest col·lectiu s’han reunit amb la directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Susana Naranjo, i amb la directora general de Centres Concertats, Pilar Contreras. Educació ha autoritzat el tancament d’infantil però exigeix el compliment del concert a primària i secundària. Les famílies han sortit “més tranquil·les” de la trobada, segons ha explicat la seva portaveu, Josefa Bermejo, a l’ACN. I és que expliquen que la previsió és que, si el centre acaba tancant, els alumnes vagin “per línies” a altres escoles.

En roda de premsa, Cambray ha reiterat que el centre “no pot trencar unilateralment” el concert i per això ha insistit que es treballa perquè el compleixi. En una entrevista a l’ACN, va avançar aquest dimecres que si finalment tanca, Educació demanarà les responsabilitats pertinents i emprendrà les accions jurídiques oportunes. En tot cas, el conseller ha detallat aquest dijous que les famílies de primària ja poden fer les sol·licituds en altres centres. Ha afegit que al mateix carrer on està ubicat el Col·legi Boix, n’hi ha un altre amb places vacants en aquesta etapa. Pel que fa als alumnes de primària i secundària, els hi ha garantit que tindran places finançades amb fons públics per a tots ells. Sobre aquest aspecte, Bermejo ha assegurat que el que els hi han explicat és que si això acaba passant es miraria d’agrupar els alumnes per tal que els infants no perdessin els seus companys i que anessin a centres de la mateixa zona. Les famílies creuen que l’escola tancarà i estan a l’espera del que passi finalment a principis de setembre.