Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Facua calcula que la factura mitjana de la llum se situarà en els 92 euros aquest agost, la més cara de la història

ACN Barcelona.-Facua calcula que la factura mitjana de la llum corresponent al mes d’agost sobre la tarifa semiregulada –també anomenada PVPC- se situarà en els 91,6 euros, convertint-se en la […]

Avatar
Agències 17/08/2021

ACN Barcelona.-Facua calcula que la factura mitjana de la llum corresponent al mes d’agost sobre la tarifa semiregulada –també anomenada PVPC- se situarà en els 91,6 euros, convertint-se en la més cara de la història. El rebut serà un 43,7% més alt en comparació al mateix mes de l’exercici anterior, quan el preu es va quedar en 63,8 euros, i superarà l’import registrat durant el primer trimestre de 2012, que fins ara ostentava el rècord (88,66 euros). En un comunicat publicat aquest dimarts, l’associació de consumidors recorda que la factura de la llum a l’Estat ha assolit valors mai vistos durant els últims dies i reclama una intervenció del govern espanyol per frenar l’encariment. “Cal protegir els usuaris dels abusos del sector elèctric”, subratlla.

Segons Facua, les mesures que ha adoptat l’executiu són “absolutament insuficients” i reclama actuacions “més contundents”. En aquest sentit, planteja un canvi en les regles de la subhasta del mercat majorista –el preu de l’electricitat ara mateix el marca l’energia més cara-, la creació d’una empresa pública que aglutini les centrals hidràuliques que finalitzin les concessions o la rebaixa de l’IVA “de forma permanent”, entre d’altres.En relació amb la rebaixa temporal de l’IVA aprovada pel govern espanyol –del 21% al 10% fins al desembre-, l’associació de consumidors calcula que l’impacte d’aquesta mesura s’ha traduït en un estalvi de poc més de nou euros. En cas que se seguís aplicant el 21%, la factura de la llum corresponent al mes d’agost hauria arribat als 100,78 euros.