Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

Evacuen les primeres cases que estan a primera línia de foc al Pont de Vilomara i a les Brucardes

|

- Publicitat -

ACN El Pont de Vilomara i Rocafort – Els Bombers han demanat l’evacuació de les primeres cases que estan a primera línia de foc al Pont de Vilomara i a les Brucardes, perquè les flames estan molt a prop. El municipi sencer queda confinat, així com la urbanització River Park, i es demana a la ciutadania que marxi cap a l’interior dels nuclis de població, sense desplaçar-se a altres municipis. Prèviament ja s’havia evacuat el nucli de Can Riera. Estan tallades tres carreteres: la BV-1124 entre Rocafort i el Pont de Vilomara, la BV-1125 entre l’accés a la C-55 i el Pont de Vilomara i la BV-1129 entre l’accés a la C-55 i Sant Vicenç de Castellet. Els Agents Rurals situen la superfície cremada en 95 hectàrees, segons dades provisionals.

L’incendi declarat aquest diumenge al Pont de Vilomara té un potencial d’entre 1.000 i 1.500 hectàrees, segons els Bombers de la Generalitat. El cos d’emergències ha passat de les 28 dotacions inicials a un total de 81, 13 de les quals aèries. El foc s’ha declarat cap a les 13.04 hores a la zona de Vallhonesta i avança cap a la Serra del Bitó. Les flames han culminat la serra dels Herminanets. Els bombers treballen per tancar els flancs i també la cua.

Publicitat

Els treballs dels bombers s’han centrat a aturar, des de la cua, la carrera dels flancs dret i esquerre. Aquest darrer és el que més preocupa per una possible obertura en direccó al nucli del Pont de Vilomara. El cap avança amb potència i projecta focus secundaris. A la cua i al flanc dret, s’hi treballa també amb maquinària pesada. S’han fet maniobres de foc tècnic per crear zones negres on l’incendi es vegi esmorteït.

D’altra banda, Bombers han emplaçat vehicles per si fos necessari defensar les urbanitzacions de Marquet Paradís i River Park.

El municipi ha posat en marxa el seu pla d’emergències municipal i ha desallotjat la piscina perquè els bombers hi puguin agafar aigua. A més, s’ha habilitat la sala polivalent per si hi ha evacuacions.

Protecció Civil ha activat també l’alerta del pla INFOCAT. El telèfon d’emergències 112 ha rebut més de 500 trucades alertant del foc.

A la zona també hi treballen ADF, Protecció Civil, Creu Roja i cossos de seguretat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió