Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Escrivá lamenta la “incoherència” del PP i qualifica les crítiques a la reforma de pensions d'”excuses”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha lamentat la “incoherència” del PP amb la seva oposició a la reforma del sistema de pensions aquest dijous al Congrés dels Diputats i ha qualificat les seves crítiques d'”excuses”. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Escrivá ha remarcat que la formació a popular “ha anat a Brussel·les a criticar una reforma a dir que tenia deficiències i al mateix temps diu a Espanya que no la coneix”. Segons el ministre, el PP ha tingut informació “al mateix nivell” que la CE i l’Airef. Escrivá també ha defensat que la reforma és “extraordinàriament rigorosa tècnicament” i ha augurat que serà una “referència a nivell internacional”.

En la seva compareixença, Escrivá ha comentat que “genera una enorme certesa i cohesió social” i que disposa d’una “aclaparadora” majoria social, a més, ha afegit, de transmetre als pensionistes que “el seu poder adquisitiu està garantit”. El ministre ha comentat que a més inclou tres principis com la garantia de suficiència pensions i revalorització de l’IPC; reforça l’equitat i la solidaritat; i enforteix la sostenibilitat a curt, mig i llarg termini, ha dit.

Publicitat

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social també ha explica que quan va comparèixer davant la comissió del Pacte de Toledo abans de l’aprovació no va rebre cap crítica per part de la resta de formacions, més enllà del PP. “No és una opinió compartida per cap grup polític i n’hi ha molts”, ha assenyalat Escrivá, que ha garantir que les memòries que acompanyen les reformes són “extraordinàriament exhaustives”.

Segons ha pronosticat Escrivá, la reforma de pensions serà una “referència a nivell internacional” i ha indicat que ha rebut trucades i sol·licituds de reunions en les últimes setmanes i dies dels ministres homòlegs belga, alemany i romanès. No ho ha fet, però, el ministre de França, on aquests dies s’han produït diverses protestes multitudinàries pel decret aprovat per l’executiu gal de reforma de l’edat de jubilació.

En aquest sentit, ha comentat que és una “reforma molt diferent” a l’espanyola perquè, ha dit, el govern espanyol buscat el màxim consens, s’ha abordat la sostenibilitat del sistema i s’han buscat incentius voluntaris mentre que a França s’ha aprovat per la “direcció de la imposició de retallades”.

Escrivá ha comparegut a la roda de premsa posterior després de presentar al Consell de Ministres l”Informe sobre la modernització del sistema de pensions’. Segons ha destacat, s’ha aconseguit garantir la suficiència de les prestacions revaloritzant-la d’acord amb l’IPC davant l’augment del 0,25% aprovat el 2013, fins arribar a un 80% del salari mitjà.

D’altra banda, el ministre ha posat de relleu que s’han pres mesures per reduir la bretxa de gènere com el complement que han sol·licitat 432.000 persones, de les quals un 93% són dones. L’import mitjà és de 30,4 euros per fill i pujarà un 10% més l’IPC els anys 2024 i 2025.

Escrivá també s’ha referit a la reforma del sistema de cotització dels autònoms, sobre la qual ha remarcat que un de cada dos tindrà accés a una quota més baixa que l’actual i tres de cada quatre continuaran igual o poden cotitzar menys.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió