Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Escrivá diu que els models d’evolució del coronavirus de Mitjà no contemplen “l’efectivitat” de les mesures adoptades

ACN Madrid .-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, diu que els epidemiòlegs que han assessorat el Govern plantegen actuacions més estrictes basades en un “coneixement limitat” i que […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Madrid .-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, diu que els epidemiòlegs que han assessorat el Govern plantegen actuacions més estrictes basades en un “coneixement limitat” i que atribueixen una “menor efectivitat” a les mesures que ja ha aplicat l’executiu espanyol i que ja han tingut “resultats”. En una entrevista a Antena 3, Escrivá ha assegurat que els models d’aquests experts, entre els quals hi ha Oriol Mitjà, contemplen mesures més estrictes sense tenir en compte els resultats que s’estan veient aquestes setmanes, entre ells la “descompressió de les UCI”. “No és el mateix el distanciament ara que fa tres mesos i això ha fet que la probabilitat de contagi es redueixi molt més”, ha dit.

Escrivá ha negat que hi hagi hagut divergències en el govern espanyol per l’aixecament del confinament total i ha dit que “hi ha hagut bastanta sintonia” perquè s’estan seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. En relació a la petició de Torra per mantenir la mesura, Escrivá ha dit que el president està assessorat per alguns epidemiòlegs, entre els quals hi ha Mitjà, que estan “al marge” i que plantegen algunes mesures més estrictes “basades en un coneixement, crec jo, limitat”. En aquest sentit, ha dit que els seus models de predicció de l’evolució de la malaltia no tenen en compte l’efectivitat de les mesures que el govern espanyol ha posat en marxa, també les prèvies al confinament total i que ha estan donant resultats, segons el ministre. Per exemple, ha dit en la “desacceleració i descompressió de les UCI”. “Els models no ho incorporen adequadament”, ha dit. Segons Escrivá, el distanciament social no és el mateix ara que fa tres mesos i diu que també cal tenir en compte que les mesures d’higiene també han millorat. Per tot plegat, assegura que això redueix molt més la possibilitat de contagi en relació al moment en què es van fer els models de predicció.