Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

ERC reclama a l’Estat més coordinació: “No pot ser que la Sareb decideixi la política d’habitatge a Catalunya”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La portaveu d’ERC al Congrés, Mirella Cortès, ha reclamat aquest dimarts a la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, una major coordinació entre l’executiu espanyol i els socis del govern en l’estratègia sobre habitatge. “No pot ser, ni ha de ser, que la Sareb decideixi les polítiques d’habitatge a Catalunya”, ha dit, sinó que han de ser “les comunitats autònomes i els ajuntaments” els qui decideixin. Per això ha demanat a Calviño “concreció” per assegurar que el pla s’executa de manera “transparent, coordinada i consensuada”, perquè “l’absència de mirades compartides és el combustible amb què l’extrema dreta alimenta els seus discursos populistes”.

Cortès ha fet aquestes manifestacions durant la sessió de control al Senat, on ha recordat que fa anys que ERC reclama el retorn social del rescat bancari, i “des del primer dia hem exigit que tots els immobles de la Sareb es posessin a disposició de la ciutadania”.

Publicitat

La portaveu d’ERC ha recordat que el govern espanyol va portar al Tribunal Constitucional la llei 11/2020 del Parlament per regular el preu del lloguer, i el TC va tombar aspectes centrals de la llei com el topall al preu del lloguer.

Ara, ha dit, recuperen aquesta mesura per “emergència electoral”, però cal que tinguin en compte les administracions autonòmiques i locals.

En la seva resposta, la vicepresidenta primera del govern espanyol ha recordat que la Sareb és “l’herència de la resposta del PP a la crisi financera”, i ha assegurat que el govern espanyol situa l’habitatge com a “prioritat” de la seva actuació.

“El que hem fet amb la Sareb és justament provar de conjugar l’interès financer i l’interès social”, ha dit. “Per això s’ha dissenyat un pla d’acció per mobilitzar 21.000 habitatges (9.000 acabades i 12.000 pendents d’obres) que es posaran a disposició dels ciutadans mitjançant convenis amb les comunitats autònomes i ajuntaments”.

La vicepresidenta ha recordat que l’executiu espanyol també ha activat un programa d’acompanyament social pels habitatges que ja estan ocupats amb persones en situació de vulnerabilitat, i posarà sòl de la Sareb a disposició d’aquestes administracions per a la construcció d’habitatge social.

L’objectiu, segons Calviño, és reestructurar el parc “perquè la ciutadania tingui accés a l’habitatge”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió