Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

ERC presenta als ajuntaments una moció de suport a la Llei de regulació dels lloguers

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat que presentarà als ajuntaments una moció per defensar la Llei de regulació dels lloguers. Els grups municipals republicans preveuen registrar-la els propers […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat que presentarà als ajuntaments una moció per defensar la Llei de regulació dels lloguers. Els grups municipals republicans preveuen registrar-la els propers dies als seus respectius consistoris. La moció insta el Parlament a aprovar de forma “immediata” una norma que té l’objectiu de contenir les rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i demana que Junts per Catalunya (JxC) retiri les esmenes presentades al redactat de la llei per “respectar el text original”. Un text consensuat pel Departament de Justícia, per JxC mateix i per ERC, Catalunya en Comú i CUP, a banda de pel Sindicat de Llogaters.

Segons recorda ERC, aquesta llei ha de permetre fixar topalls al lloguer en els municipis amb més demanda, dona cobertura a una seixantena de municipis d’arreu del país de més de 20.000 habitats i fixa en cinc anys com a màxim el període per mantenir sense revisar la classificació d’una zona, a través de l’índex de preu de lloguer. La Proposició de Llei serà debatuda aquesta mateixa setmana al Parlament de Catalunya.