Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

ERC pregunta al govern espanyol si instarà la fiscalia a demanar la llibertat provisional dels presos independentistes

ACN Madrid.-ERC ha presentat una pregunta parlamentària demanant al govern espanyol si instarà la fiscalia a demanar la llibertat provisional dels presos independentistes i si creu que s’estan respectant els […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Madrid.-ERC ha presentat una pregunta parlamentària demanant al govern espanyol si instarà la fiscalia a demanar la llibertat provisional dels presos independentistes i si creu que s’estan respectant els drets polítics de tots els eurodiputats i dels seus votants. Fent referència a la petició d’Amnistia Internacional sobre Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els republicans pregunten si el govern de Pedro Sánchez veu adequat el posicionament de l’Advocacia de l’Estat que rebutja la llibertat provisional després del judici i si creu raonable que els presos portin més de 20 mesos en presó preventiva. En una altra pregunta, ERC es refereix a la vista del Rei, que va comportar el tancament del MNAC durant un dia, i demana si es compensarà el cost que això ha suposat.

També reclama altra informació, com ara l’antelació de la petició al MNAC, el cost de l’operatiu de seguretat i del total de la visita, l’impacte econòmic d’aquest tancament i també en termes d’imatge per al museu i la ciutat. A més, recorda que el rei ha inaugurat una exposició al Prado aquesta setmana amb les instal·lacions obertes al públic.Encara sobre la família reial, ERC també pregunta sobre el porc vietnamita que la neboda del rei va rebre pel seu aniversari. En concret, els republicans volen saber si el govern espanyol ha establert els controls adequats per detectar la importació d’aquesta espècia exòtica invasora i si té constància que s’hagin importat porcs vietnamites des que aquesta espècie es va incloure en el catàleg d’invasores. Finalment, també demana per una despesa de 97.000 euros de la Casa Reial en flors. ERC pregunta al govern espanyol si comparteix aquest tipus de despesa, qui va decidir-la i per què l’assumeix Patrimoni Nacional i no la Casa Reial. També vol conèixer quants diners ha gastat Patrimoni Nacional en dependències d’ús de la família reial.