Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

ERC, PDeCAT i PNB garanteixen la convalidació dels decrets laborals de Sánchez a la Diputació Permanent del Congrés

ACN Madrid.-ERC, PDeCAT i PNB han anunciat aquest dimecres que donaran suport als decrets laborals que l’executiu espanyol ha portat a la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, on calien […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Madrid.-ERC, PDeCAT i PNB han anunciat aquest dimecres que donaran suport als decrets laborals que l’executiu espanyol ha portat a la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, on calien els seus vots, així com els de Podem i els del Grup Socialista, per assegurar que les iniciatives tirarien endavant. L’executiu espanyol salvarà d’aquesta manera com a mínim algunes les iniciatives aprovades en els anomenats ‘divendres socials’, on ha aprovat per la via del decret matèries que el PP i Cs mantenien bloquejades aprofitant la seva majoria a la Mesa del Congrés. Així la Diputació Permanent donarà llum verda als decrets d’ampliació del permís de paternitat, d’igualtat de tracte entre homes i dones, de prevenció de lluita contra la precarietat laboral, així com el de mesures per al Brexit.

Malgrat que ERC i el PDeCAT també hi voten a favor, queda per confirmar la posició del PNB respecte a la convalidació dels decrets de mesures urgents en el camp del lloguer, per a l’adaptació de les empreses de treball temporal a l’estiva portuària i el de superàvit de les CCAA i les entitats locals. Un vot afirmatiu dels nacionalistes bascos també permetria aprovar totes aquestes mesures, A l’espera d’aquesta decisió del PNB sobre les altres matèries, l’executiu espanyol veu d’aquesta manera com el Congrés dóna suport als seus decrets laborals gràcies a la reedició de la majoria que va permetre la moció de censura (PSOE, Podem, ERC, PDeCAT i PNB), en una sessió de la Diputació Permanent on el vot dels representats de les formacions nacionalistes i independentistes és decisiu, perquè el bloc format pel PP i Cs suma 32 vots, un per sota la majoria absoluta.A les portes de la reunió, el portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha confirmat que els seus representants votaran favorablement als decrets, alguns dels quals “formen part” dels compromisos polítics assumits per la seva formació. També ERC ha anunciat que votaria a favor de tots els decrets, tot i que demanarà la tramitació de la majoria com a projecte de Llei. I Podem, que els considera “insuficients” però que ja ha avançat el seu suport.En la seva primera intervenció a la Diputació Permanent, el portaveu del PNV, Aitor Esteban, ha lamentat que l’executiu de Sánchez hagi esperat fins l’últim moment per portar les qüestions al Congrés sense donar oportunitat de discutir als grups. Esteban ha anunciat el vot a favor de la seva formació al decret del Brexit i als que tenen a veure amb el Ministeri de Treball, i no ha desgranat encara quina serà en relació al lloguer, l’estiba i el dèficit. Ciutadans no ha aclarit encara el sentit del seu vot en tots els decrets, malgrat que el seu portaveu a la Diputació, Juan Carlos Girauta, ha apuntat que ho farà en contra del de l’habitatge. “Pel que fa als altres escoltarem i adoptarem la decisió pertinent”. La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, ha acusat el govern espanyol d’utilitzar el Congrés i els decrets com a “oficina electoral” en precampanya.