Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

ERC, JxCat i el Comú de Lleida aposten per retirar tots els noms de carrers ‘franquistes’ de la ciutat

ACN Lleida.-Els grups d’ERC, JxCat-Lleida i del Comú han arribat a “amplis consensos” sobre la necessitat d’establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic per als càrrecs electes […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Lleida.-Els grups d’ERC, JxCat-Lleida i del Comú han arribat a “amplis consensos” sobre la necessitat d’establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic per als càrrecs electes i de tirar endavant un nou reglament de participació ciutadana. Així mateix, també coincideixen en què cal retirar del nomenclàtor tots els carrers dedicats a persones vinculades al franquisme i en el desplegament d’una comissió investigadora sobre els fets de l’1-O a Lleida. En els pròxims dies, ERC i el Comú presentaran els acords assolits a la respectives assemblees per tal que siguin validats per aquestes. En cas que hi donin el seu vistiplau, ERC, JxCat-Lleida i el Comú podrien tancar la setmana vinent un govern d’entesa a la Paeria.

ERC ha tancat aquest dijous la ronda de reunions programàtiques a tres bandes amb representants de Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida en què s’han tractat temes referents a la transparència, ètica, participació ciutadana, comunicació institucional i memòria històrica.En les trobades, les tres formacions han arribat a “amplis consensos” a l’hora d’establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic pels càrrecs electes i tirar endavant un nou reglament de participació ciutadana. Els tres grups municipals també coincideixen en voler transmetre una política comunicativa institucional informativa, i “no propagandística com fins ara”.Pel que fa a la memòria, estan d’acord en l’eliminació definitiva de tots els carrers ‘franquistes’ del nomenclàtor de carrers i en el desplegament d’una comissió investigadora sobre l’1-O per fixar els fets que van passar a Lleida l’1 d’octubre del 2017 durant la jornada del referèndum. ERC, JxCat i Comú coincideixen en el seu rebuig a l’empresonament dels polítics independentistes, defensen una República en contraposició a una monarquia i consideren que el conflicte entre Catalunya i Espanya s’ha de resoldre amb una consulta d’autodeterminació.