Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ERC assegura que no li “preocupa” la remodelació de la Moncloa sinó si té alguna proposta per Catalunya

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que al partit no li “preocupen” els nous noms del govern espanyol, sinó si la Moncloa té alguna proposta per a Catalunya […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que al partit no li “preocupen” els nous noms del govern espanyol, sinó si la Moncloa té alguna proposta per a Catalunya o no. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns a la seu dels republicans, Vilalta no ha entrat a valorar els canvis de l’executiu de Pedro Sánchez. La portaveu d’Esquerra ha insistit que hi ha “compromís” per coordinar una posició conjunta amb Junts de cara als pressupostos de l’Estat, si bé encara no han començat a parlar-ne. D’altra banda, Vilalta ha valorat “positivament” el compliment dels acords amb la CUP, després de les crítiques dels anticapitalistes: “No ens encantarem en el desplegament de l’acord”, ha afirmat.

Encara sobre la remodelació del govern espanyol, Vilalta ha afegit que no creu que els canvis afectin pas als “terminis” de la Comissió Bilateral -s’ha de reunir aquest juliol- ni de la taula de diàleg -al setembre. “Ens preocupa el ‘què’ i no el ‘qui’: que el nou govern remodelat tingui una proposta o no per Catalunya”, ha insistit.Sobre els pressupostos de l’Estat, Vilalta ha afirmat que ERC encara no ha abordat el tema amb Junts -“son deures pendents”, ha dit-, si bé hi ha el “compromís” per coordinar una posició conjunta, tal com ja va apuntar el president del Govern, Pere Aragonès, durant el ple de la setmana passada.Sigui com sigui, ha subratllat que un hipotètic vot diferenciat no afectaria pas l’estabilitat de la Generalitat perquè “Ja ha passat anteriorment”.