Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

ERC aprovarà els pressupostos de Colau a Barcelona per l’aval dels comuns als comptes del Govern

ACN Barcelona.-ERC de Barcelona, amb el seu cap de files i diputat republicà al Parlament, Ernest Maragall, al capdavant, ha anunciat aquest dilluns que permetrà l’aprovació dels pressupostos del govern […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-ERC de Barcelona, amb el seu cap de files i diputat republicà al Parlament, Ernest Maragall, al capdavant, ha anunciat aquest dilluns que permetrà l’aprovació dels pressupostos del govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau, després de l’anunci del pacte entre el president, Pere Aragonès, amb els comuns pels comptes de la Generalitat. Segons Maragall, En Comú Podem ha posat l’aprovació del pressupost municipal com a condició per poder tirar endavant els comptes del Govern català i, “assumint la contradicció que això suposa”, ERC de Barcelona ha acceptat la condició “per l’interès general del país”. Amb tot, Maragall no ha volgut confirmar si votarà el pressupost de Colau favorablement o només s’hi abstindran.

El republicà, que ha comparegut amb els seus regidors al Parlament de Catalunya, ha criticat que els ‘comuns’ hagin posat Barcelona i el pressupost municipal a la taula de negociació dels comptes de Catalunya. Però tot i això, ha defensat el canvi de criteri d’ERC per aquest “interès general del país”.Segons ha afirmat, els ‘comuns’ han “sucursalitzat” Barcelona i han situat la ciutat i els seus comptes com una peça de negociació. “No és la nostra manera de fer les coses”, ha admès, expressant la seva convicció crítica amb les polítiques de “canvi de cromos”. “El vot que facilitarem té a veure amb el que succeeix en aquesta cambra, que no és ni menor ni indiferent”, ha destacat des del Parlament afegint que els pressupostos del Govern són “transformadors” i estan compromesos “amb l’equitat”. Per contra, Maragall ha clarificat que tot i que facilitaran l’aprovació dels pressupostos de Colau al ple municipal de desembre els republicans segueixen convençuts que aquests no tenen “l’orientació” que necessita la ciutat. Per això, ha reiterat que assumeixen la “contradicció”, ja que la setmana passada van votar en contra la tramitació inicial dels comptes, que va ser possible finalment gràcies al vot favorable de Barcelona pel Canvi.’Tacticisme’ de JxCatPreguntat per l’impacte de les negociacions en el si de la coalició amb JxCat al Govern, Maragall ha indicat que ERC en surt “reforçada”. “És obvi que no podem estar conformes amb l’evidència de gesticulacions i tacticismes diversos”, ha dit. En tot cas, ha afegit, ERC en surt reforçada per la seva “capacitat de prendre decisions i tirar el país endavant”. Segons ell, mentre és “indiscutible” la “responsabilitat i lideratge” d’ERC, “al costat hi ha un tacticisme sistemàtic que tendeix a desestabilitzar”. En aquest sentit, ha conclòs que fets com aquest o la distinció de rols de cara la taula de diàleg permeten que la ciutadania entengui quina és l’actitud “de fons” de cadascú. Esquerra, ha indicat, està en condicions de tirar endavant el país i mantenir el diàleg amb l’Estat i també aprovar uns pressupostos tot i les “turbulències”.