Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024
Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024

ERC alerta Junts: “Creiem en la fórmula actual, però no descartem fórmules diferents”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del grup d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, ha alertat aquest dimarts JxCat durant el debat de política general: “Creiem en la fórmula actual, però no descartem fórmules diferents”. Jové ho ha dit a l’inici d’una intervenció durant la qual ha reiterat que des del punt de vista del seu partit la independència és “el millor” per a Catalunya, sempre i quan, ha dit, sigui “plural i inclusiva”. Pel que fa a les diferències que mantenen amb Junts, el republicà ha admès que n’hi ha, però ha subratllat que conformen “la grandesa del projecte” i que “reforcen un govern de coalició”. També ha afirmat, però, que la corda està “tensada”, i per bé que ha dit que “qui l’ha tensat hi té tot el dret”, ha alertat que aquest no és el camí.

“Som aquí per empènyer el Govern, no per fer-lo recular”, ha indicat Jové. “Coalició és corresponsabilitat”, ha afegit, “si no, pot ser que no hi hagi coalició, ho hauran de decidir els que s’hi encaparren cada dia i decidir”.

Publicitat

En aquest context Jové ha anunciat que ERC està disposada a treballar “el que faci falta” per refer confiances, però ha demanat “la mateixa generositat”. “Defensem i busquem el consens estratègic, però només s’entén si mirem més enllà dels partits i dels personalismes”, ha afegit.

Jové ha seguit defensant l’estratègica d’ERC -i per extensió de la presidència del Govern- de la taula de negociació, que ha considerat “la millor manera de solucionar el conflicte”. Entre d’altres, ha dit, la pròpia existència de la taula “ja implica el reconeixement de l’Estat de la naturalesa política del conflicte”.

En tot cas, el president del grup parlamentari d’ERC ha alertat que el procés de negociació és “simplement això, un procés”, i ha alertat que serà la millor via “en la mesura que doni fruits, i això en bona part depèn de nosaltres”. I en defensa d’una eina que no comparteix el soci de govern dels republicans, ha dit: “Quantes més complicitats, aquí i a fora, i quan més evident sigui que tenim una resposta que aglutina la societat catalana, més força tindrem a la taula de negociació”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió