Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Entitats veïnals i ecologistes insten la Generalitat a aturar el CAP projectat al sector Ponent de Gavà

ACN Gavà – La plataforma Aturem el Pla de Ponent de Gavà, que agrupa entitats i persones dels sectors veïnal, ecologista i excursionista, ha rebutjat frontalment l’anunci de Salut en […]

Agències 24/02/2023

ACN Gavà – La plataforma Aturem el Pla de Ponent de Gavà, que agrupa entitats i persones dels sectors veïnal, ecologista i excursionista, ha rebutjat frontalment l’anunci de Salut en relació a la construcció d’un nou CAP a la zona. L’entitat assegura que l’obra és un “atemptat contra el medi ambient” i recalca que fa més d’una dècada que estan “lluitant” per aturar el desenvolupament urbanístic de l’àrea forestal i agrícola de la frontera amb Castelldefels. Veïns i ecologistes admeten que Gavà arrossega un dèficit en recursos sanitaris, però demanen que les inversions es facin a l’Hospital de Viladecans i en dotar de més personal els Centres d’Atenció Primària ja existents. “La necessitat d’un nou CAP no és urgent”, recalquen en un comunicat.

La plataforma sosté que la població de la ciutat “només” ha crescut en 600 habitants durant els darrers dotze anys i precisen que la zona amb més manca de serveis sanitaris és Gavà Mar, on viuen 8.000 veïns que tenen el CAP més proper a 5 quilòmetres. En aquest sentit, demanen a Salut que inverteixi a l’antic edifici on abans es prestava servei de medicina familiar i pediatria, i insisteixen en demanar que s’abandoni el projecte d’un nou CAP a Ponent.