Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Endesa inverteix 1 MEUR per reparar línies malmeses pel Gloria a Sant Hilari i garantir el servei amb l’estat d’alarma

ACN Sant Hilari Sacalm.-Endesa inverteix més d’1 milió d’euros (MEUR) per reparar dues línies elèctriques d’alta tensió que el Gloria va malmetre a Sant Hilari Sacalm (Selva) i garantir així […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Sant Hilari Sacalm.-Endesa inverteix més d’1 milió d’euros (MEUR) per reparar dues línies elèctriques d’alta tensió que el Gloria va malmetre a Sant Hilari Sacalm (Selva) i garantir així el servei durant l’estat d’alarma. La companyia explica que “la situació crítica que viu el país” arran de la covid-19 obliga a reforçar les infraestructures per evitar talls de llum i assegurar que tant la ciutadania –confinada a casa- com “en especial” els centres sanitaris tinguin electricitat. Els treballs per reconstruir les dues esteses de 110 kV es fan amb l’ajuda d’un helicòpter. En total, es reposaran un total de 19,5 quilòmetres de cablejat i 140 aïlladors. Aquesta part de la xarxa va quedar malmesa quan el temporal va vinclar les torres de la MAT de Red Eléctrica.

A Sant Hilari, el Gloria va fer caure quatre torres dels 400 kV i va obligar Red Eléctrica a fer servir la interconnexió amb França per garantir el subministrament. Però no només això. A més de la MAT, per aquestes torres també hi passaven dues línies d’alta tensió de 110 kV –aquestes, propietat d’Endesa- que s’havien compactat amb les estructures de ferro. I que el temporal també va emportar per davant. Ara, un cop Red Eléctrica ja ha reparat les seves torres, Endesa ha començat a reposar el cablejat malmès de les dues línies. S’espera que els treballs s’enllesteixin a mitjans abril. En total, suposaran una inversió de més d’1 MEUR. Les tasques per reparar les esteses es fan amb l’ajuda d’un helicòpter. En total, es reposaran 19,5 quilòmetres de cablejat i 140 aïlladors.Garantir la llum amb l’estat d’alarmaLa companyia explica que, amb aquesta obra, no només es tornen a remuntar les dues línies de 110 kV, “sinó que s’augmenta la seva fiabilitat i seguretat”. També arran de la “situació crítica” que viu Catalunya amb el coronavirus, que obliga a reforçar les infraestructures elèctriques “per assegurar la continuïtat i qualitat del servei a tota la ciutadania, confinada a casa seva, i en especial als equipaments sanitaris”.De fet, mentre duri la pandèmia, la companyia ha posat en marxa un pla de contingència per preservar la normalitat del subministrament de tota la xarxa hospitalària i els centres sanitaris.