Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024
Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024

Empresa oferirà suport gratuït a les empreses que exporten o tenen filials a Algèria “per diversificar mercats”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Empresa i Treball oferirà suport gratuït a les empreses que exporten o tenen filials a Algèria per tal d’ajudar-les “a diversificar mercats i compensar la caiguda de vendes” arran de la suspensió de les relacions comercials del país nord-africà amb l’Estat, anunciada el passat mes de juny. La mesura, posada en marxa a través d’ACCIÓ, pretén “mitigar les conseqüències d’aquesta aturada” i permetrà que les empreses facin ús sense cost de la xarxa de 40 oficines d’ACCIÓ al món, amb l’objectiu de començar a vendre en altres països i compensar la caiguda de les exportacions. Segons el Departament d’Empresa i Treball, actualment hi ha 500 empreses exportadores i 34 filials d’empreses catalanes al país nord-africà.

El Departament ha explicat que el propòsit és trobar països “alternatius” per comercialitzar els seus productes o serveis a través de l’elaboració d’estudis de prospecció de mercat o la cerca de nous importadors, distribuïdors o proveïdors.

Publicitat

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que el Govern “té el deure de facilitar la internacionalització del teixit empresarial en un context de complexitat a causa de l’augment de les tensions internacionals”. “Tot i no disposar de les eines per atacar les causes d’aquesta situació, incidim allà on podem fer-ho per ajudar a cercar solucions amb mercats alternatius”, ha expressat.

El titular d’Empresa també ha recordat que el Govern va activar la mateixa mesura amb les empreses afectades pel conflicte entre Rússia i Ucraïna, i que s’han pogut realitzar una seixantena de projectes de diversificació del negoci des d’aleshores.

El Departament ha afirmat que la decisió d’Algèria de suspendre les relacions comercials amb l’Estat afecta la totalitat d’exportacions catalanes en aquest país, que l’any passat van assolir els 634 MEUR (un 0,8% del total exportat per les empreses catalanes el 2021). Sectorialment, destaca l’exportació d’oli de soja, el principal producte exportat amb un 21,7% del total.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió