Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els VTC tradicionals desconvoquen les protestes i demà dimarts es reuniran amb l’AMB

ACN Barcelona – El sector dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) tradicionals ha desconvocat les protestes previstes per demà dimarts 7 i dimecres 8 per donar un marge a […]

Agències 06/02/2023

ACN Barcelona – El sector dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) tradicionals ha desconvocat les protestes previstes per demà dimarts 7 i dimecres 8 per donar un marge a la negociació amb les administracions. Després del ‘funeral’ i la marxa lenta d’aquest dilluns, l’associació VTC Gran Turisme s’ha trobat amb parlamentaris d’ERC, En Comú-Podem, CUP, Cs i PSC. “Exposats els nostres arguments i reivindicacions, se’ns ha demanat quatre punts bàsics per introduir en la llei d’acompanyament al decret 9/2022 i salvar així el màxim de tradicionals”, ha certificat l’entitat que engloba uns 800 vehicles. I de cara a demà, els VTC tradicionals tenen previst reunir-se amb Laia Bonet, presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), depenent de l’AMB.

“Desitgem que estigui més receptiva després de dues anul·lacions”, ha apuntat l’associació VTC Gran Turisme de Barcelona, que ha decidit desconvocar les dues jornades de protesta previstes per demà dimarts i dimecres a l’espera del resultat d’aquestes dues trobades. “Però no afluixarem gens. Si no veiem avenços hi tornarem de forma immediata. Perquè ja porten massa dies veient com es passen la pilota d’uns als altres”, ha avisat l’entitat, que vol evitar la seva “desaparició” enmig de la ‘guerra’ entre el taxi i plataformes com Uber i Cabify. Els VTC tradicionals denuncien que amb el “despropòsit” de decret del Govern provoca una paralització de més del 75% de la flota.

“La norma està farcida d’incoherències, errors i condemna a desaparèixer el nostre sector”, lamentat Roman Llort, portaveu de l’associació VTC Gran Turisme de Barcelona.