Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Els veïns de Sant Feliu trien convertir la via del tren en una rambla plena d’arbres i descarten replicar l’estació

ACN Sant Feliu de Llobregat.-Sant Feliu de Llobregat va tancar ahir diumenge la consulta ciutadana sobre el soterrament amb la participació de 6.299 veïns, el 16,22% del cens. D’entre les […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Sant Feliu de Llobregat.-Sant Feliu de Llobregat va tancar ahir diumenge la consulta ciutadana sobre el soterrament amb la participació de 6.299 veïns, el 16,22% del cens. D’entre les tres propostes de model urbanístic a aplicar a l’espai guanyat al tren, l’opció guanyadora, amb 2.790 vots, ha estat la Rambla Major que, com el seu nom indica, proposa crear un llarg passeig ple d’arbres i vegetació amb la nova estació al mig. Sobre l’antiga estació, que serà derruïda, els participants en la consulta han optat per l’opció d’integrar un espai de memòria de l’edifici original a la nova estació (4.559 vots), descartant l’opció de replicar-la en un nou emplaçament. L’alcaldessa Lídia Muñoz ha celebrat l’alta participació i que la consulta s’ha fet sense cap incident.

La consulta es va posar en marxa el passat 8 de novembre i va finalitzar ahir amb una jornada festiva. Durant aquestes dues setmanes, 5.187 persones han votat telemàticament i 1.112 ho han fet presencialment aquest diumenge en algun dels 10 punts habilitats per tota la ciutat. El primer tinent d’alcalde i regidor de participació, Oriol Bossa, ha assegurat que la consulta ha estat un “èxit” i que ha transcorregut sense cap incident destacable. Sobre la xifra de participació, l’ha valorat satisfactòriament recordant que en processos participatius similars una xifra que superi el 10% es considera bona. L’alcaldessa de Sant Feliu. Lídia Muñoz, ha assenyalat que aquesta consulta ha estat una oportunitat de ciutat per construir col·lectivament el seu futur. En aquest sentit, ha valorat molt positivament la resposta de la ciutadania que, tot i la complexitat del què se sotmetia a votació, s’ha involucrat activament. “Més enllà dels resultats, qui ha guanyat en tot aquest procés és Sant Feliu”, ha assenyalat. La consulta comptava de dues preguntes. Sobre la que feia referències a les propostes de model urbanístic a aplicar a l’espai guanyat al tren un cop el soterrament sigui una realitat, la guanyadora, amb 2.790 vots, ha estat l’anomenada Rambla Major. La segona opció, amb 2.601 vots, ha estat el Passeig del Samontà, i la tercera, amb 828 vots, el gran Verger. 80 veïns han votat en blanc. Les tres propostes eren molt semblants en el fons amb petites diferències de concepte i detall. Pel que fa a la segona pregunta, la que feia referència al futur de l’estació, l’opció de preservar elements originals de l’actual edifici per incorporar-los a la nova ha guanyat amb 4.559 vots, 2.908 més que la que proposava fer una rèplica de l’edifici original en un nou emplaçament. 89 dels participants han votat en blanc. Amb els resultats de la consulta a la mà, l’alcaldessa de Sant Feliu ha destacat que ara s’obre una nova etapa on cal veure com es defineixen aquests projectes. En aquest punt, s’ha compromès a fer un seguiment de tots ells perquè els veïns puguin veure com es fan realitat.