Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els treballadors de CaixaBank i el BBVA fan noves manifestacions a Barcelona contra els ERO al sector

ACN Barcelona.-Els treballadors de CaixaBank i el BBVA han organitzat noves manifestacions a Barcelona contra els ERO plantejats a les dues entitats. Aquest dimecres, milers d’empleats del BBVA procedents de […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Barcelona.-Els treballadors de CaixaBank i el BBVA han organitzat noves manifestacions a Barcelona contra els ERO plantejats a les dues entitats. Aquest dimecres, milers d’empleats del BBVA procedents de tot Catalunya -2.500, segons els sindicats- han tallat novament la circulació a la Via Laietana per reclamar una millora en les condicions de sortida de l’expedient i una reducció en el nombre d’afectats, gairebé 3.800 a tot l’Estat (3.305 acomiadaments i 493 recol·locacions). En paral·lel, els sindicats de CaixaBank s’han concentrat a les portes de l’hotel Melià situat a l’avinguda Sarrià, on se celebra una nova reunió per negociar l’ERO a l’entitat. Allà, més d’un centenar de treballadors han tallat la circulació de la via durant més d’una hora.

La manifestació del BBVA, convocada a les 11.00 h a la plaça Antoni Maura de Barcelona, ha estat la més multitudinària a Catalunya des que es va anunciar l’expedient. Fins ara, els sindicats havien organitzat concentracions a les diferents capitals de província, però aquest dimecres han citat tota la plantilla únicament a la capital catalana. “Esperem que la nostra veu sigui encara més forta; l’èxit de la concentració és molt gran”, ha comentat la secretària general del Sindicat d’Estalvi de Catalunya (SEC), Raquel Puig.De nou, els sindicats han insistit que la proposta d’ERO del BBVA continua sent “insuficient” i reclamen que les sortides siguin voluntàries. “El banc ha aprofitat la pandèmia per accelerar un pla de reestructuració que s’havia de fer en quatre anys”, ha subratllat el secretari d’organització de la UGT del BBVA a Catalunya, Ramon Nolla, qui ha recordat que l’impacte de l’ERO a Catalunya és “especialment acarnissat”.La nova proposta de l’entitat –traslladada ahir als sindicats- millora les indemnitzacions per a gairebé tots els col·lectius, però només garanteix mesures d’acompanyament pels empleats de més de 55 anys. Segons Puig, això “fa impossible” que els treballadors puguin acollir-se de manera voluntària a l’expedient, ja que el percentatge d’empleats de més de 55 anys al país és “molt baix”. “Patiran un acomiadament pur i dur, i això no ho podem acceptar”, diu.Decepció als sindicats de CaixaBankLa concentració dels sindicats de CaixaBank davant l’hotel Melià de l’avinguda Sarrià de Barcelona ha començat a les 10.00 h i tenia com a objectiu pressionar la direcció de l’entitat perquè reconsideri la seva proposta d’expedient. De nou, CaixaBank ha traslladat als sindicats que les seves exigències són “inassolibles” i els han emplaçat a una nova reunió el pròxim dimarts 1 de juny.La representació sindical ha manifestat que se sent “decebuda” i ha recordat que al BBVA, malgrat existir un conflicte similar, “allà sí que s’han produït avenços significatius”.