Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els talibans consoliden el poder a l’Afganistan amb la xaria com a insígnia

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres, amb protagonisme per l’Afganistan, l’aniversari del 17-A i el toc de queda a Catalunya. ‘La Vanguardia’ obre amb la imatge de la portada […]

Avatar
Agències 18/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres, amb protagonisme per l’Afganistan, l’aniversari del 17-A i el toc de queda a Catalunya. ‘La Vanguardia’ obre amb la imatge de la portada amb l’avió militar americà amb refugiats afganesos sota el titular: “Els talibans prometen moderació però esgrimeixen la llei islàmica”. En la part inferior hi ha espai per a l’arribada dels primers fons europeus, el record dels atemptats a Barcelona i Cambrils i la crisi econòmica al Barça. L”Ara’ titula “L’èxode continua mentre els talibans parlen de pau i xaria”, acompanyat de la foto principal del mateix avió. A la part inferior, recullen la crònica d’un viatge d’un traductor afganès per fugir, la crisi de Ceuta i l’homenatge a les víctimes del 17-A.

El ‘El Periódico’ dedica la foto i el titular central a la situació a l’Afganistan: “El preu de la vivenda aviva el temor d’una altra bombolla”. La portada s’il·lustra amb la fotografia l’avió militar americà que es va enlairar de Kabul amb 640 persones. També inclouen a la primera pàgina a l’aniversari dels atemptats del 17-A i a l’enduriment dels requisits del toc de queda.A l”ABC’ titulen “La amnistía de los talibanes no frena el éxodo”. A la foto principal s’hi veu l’interior d’un avió militar amb passatgers entrant. ‘El Mundo’ obre amb “EEUU se abre a trabajar con los talibán y la UE dialogará”. A la part dreta hi apareixen destacats l’arribada de fons de la UE, una entrevista a la CEO de Iberdrola a Espanya i el judici contra Errejón. A la part inferior el rotatiu aborda la vacunació a espanya i la crisi pel retorn dels menors de Ceuta.El Punt Avui’ dedica la part central de la portada a l’homenatge a les víctimes dels atemptats de fa quatre anys, amb el títol “Sobri homenatge a les víctimes del 17-A”. Als peu de la portada, espai per als talibans i al canvi de protocols a les residències. Amb tot, el titular principal és “Contra el botellot, més toc de queda”.’El País’ porta a la portada “Los talibanes prometen respeto a la mujer “según la ley islámica””, amb una imatge de la roda de premsa dels talibans. A la primera pàgina del diari es recull també el retorn de menors a Ceuta i la mort de 47 persones en pastera a Canàries. També inclouen una crònica d’una fotoperiodista, que relata els 20 anys treballant amb dones a l’Afganistan.’La Razón’ titula “Los talibanes instauran un emirato islámico” amb la imatge principal del vol amb 640 afganesos per sortir en direcció Qatar.