Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Els sindicats veuen “insuficients” les propostes del govern estatal per millorar sous i condicions al funcionariat

ACN Madrid – Els sindicats han considerat “insuficients” les propostes del govern estatal per millorar els sous i les condicions dels 3,2 milions de funcionaris d’Espanya en el context inflacionista […]

Agències 28/09/2022

ACN Madrid – Els sindicats han considerat “insuficients” les propostes del govern estatal per millorar els sous i les condicions dels 3,2 milions de funcionaris d’Espanya en el context inflacionista actual. Segons han explicat els portaveus de CCOO a la sortida de la primera mesa de negociació de la Funció Pública -que ha acabat sense acord i que continuarà demà- el govern planteja apujar un 8% els sous en 3 anys, xifra que el sindicat augmenta fins al 10% entre el 2022 -amb caràcter retroactiu a 1 de gener- i el 2024. Alhora, les mateixes fonts han subratllat que es tracta d’un augment “moderat” que està vinculat a un capítol de millores de les condicions laborals, amb la recuperació de la jornada de 35 hores al capdavant.

Humberto Muñoz, de CCOO, ha considerat “positiu” a la sortida de la reunió que hi hagi hagut la primera mesa i que “s’obri el diàleg social”, per bé que el seu sindicat ha mostrat “reserves” pel fet no hi ha una “oferta concreta” del que l’executiu vol posar “al costat de la pujada salarial”. En l’aspecte purament econòmic, CCOO també ha exigit a l’executiu que digui “fins a on està realment disposat a arribar”.