Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els sindicats celebren l’efecte positiu de la reforma laboral sobre l’ocupació però alerten dels riscos de la inflació

ACN Barcelona – Els sindicats celebren l’efecte positiu que ha tingut la reforma laboral sobre l’ocupació durant el març, un mes que a Catalunya s’ha tancat amb un 0,05% d’aturats […]

Agències 04/04/2022

ACN Barcelona – Els sindicats celebren l’efecte positiu que ha tingut la reforma laboral sobre l’ocupació durant el març, un mes que a Catalunya s’ha tancat amb un 0,05% d’aturats menys que al febrer i un 26,5% menys respecte a l’any passat. Segons han destacat Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT), un 37,1% dels contractes signats al març han estat indefinits, el que suposa un increment d’uns vint punts respecte als mesos anteriors a l’aprovació de la reforma. No obstant això, els dos sindicats alerten de l’impacte negatiu que pot tenir la inflació –al març es va situar en el 9,8%- en la recuperació del mercat de treball i reclamen un pacte de rendes per assegurar el poder adquisitiu dels salaris i les prestacions.

Malgrat la reducció de l’atur i l’increment de la contractació indefinida, la UGT considera que “és necessari incrementar i consolidar la contractació indefinida com la primera opció en les relacions laborals”. A més, el sindicat alerta d’un increment de l’atur juvenil, que creixen per tercer mes consecutiu, i de l’augment de l’atur entre les persones estrangeres.

Pel que fa a la inflació, les dues organitzacions afirmen que la pujada de preus comporta “un llastre i un risc” per a persones i empreses, especialment sobre les rendes més vulnerables. En aquest sentit, reivindiquen un canvi en el sistema de fixació de preus i establir clàusules re revisió salarial per garantir que no es perdi poder adquisitiu i es continguin els beneficis empresarials com dividends o bonus.