Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els municipis de les Terres de l’Ebre amb menys població immunitzada tindran punts de vacunació sense cita prèvia

ACN Tortosa.-Els municipis de les Terres de l’Ebre que presenten un baix percentatge de població immunitzada de la covid-19 tindran punts de vacunació sense cita prèvia. Es tracta d’un sistema […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Tortosa.-Els municipis de les Terres de l’Ebre que presenten un baix percentatge de població immunitzada de la covid-19 tindran punts de vacunació sense cita prèvia. Es tracta d’un sistema que s’ha posat en marxa aquest dimarts i de moment, s’estendrà a quatre Equips d’Atenció Primària (EAP). El primer centre on s’ha posat en marxa aquesta estratègia de vacunació ha estat l’EAP Terra Alta, a Gandesa, on s’han inoculat 317 primeres dosis. Salut fa una crida especial a totes aquelles persones majors de 40 anys que encara no s’hagin vacunat, ja que és el col·lectiu amb més risc de patir complicacions. Els següents punts de vacunació seran l’EAP d’Ulldecona-La Sénia, l’EAP Ametlla de Mar-Perelló i l’EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar.

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, alerta que “la disponibilitat de dosis no és molt elevada, però malgrat això s’ha volgut apostar per aquesta campanya tenint en compte que s’anirà repetint el model a mesura que es tingui més disponibilitat de vacunes.” Per aquest motiu, Lleixà demana “prudència” a la població a l’hora d’assistir als punts de vacunació sense cita prèvia. En aquest sentit, Salut no fa públic l’hora i lloc en què es posa en marxa aquests punts de vacunació, per tal d’evitar efecte crida de veïns d’altres municipis que puguin concentrar un alt volum de persones. L’estratègia de vacunació va dirigida a la població de referència de cada EAP i cal dur el DNI i la targeta sanitària i no haver passat haver passat la malaltia en els sis darrers mesos per poder-se vacunar.