Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els Mossos i la Guàrdia Urbana detenen 46 persones per captar consumidors i indicar-los on comprar marihuana

ACN Barcelona.-Dispositius conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella han permès la detenció de 46 persones en el darrer mes. Els detinguts contactaven […]

Avatar
Agències 06/04/2019

ACN Barcelona.-Dispositius conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella han permès la detenció de 46 persones en el darrer mes. Els detinguts contactaven amb turistes per oferir-los la possibilitat de comprar marihuana en locals propers, segons una nota conjunta dels dos cossos policials. Els locals són associacions cannàbiques que, en cap cas, estan autoritzades a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent. Totes les detencions s’han produït a Ciutat Vella i el darrer dispositiu es va fer ahir divendres al vespre al voltant de la Rambla.

Efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplegar per diferents punts de la zona per tal de detectar aquestes persones que es dediquen a captar altres persones, majoritàriament turistes que desconeixen la legalitat vigent al nostre país, i els ofereixen drogues indicant-los les associacions cannàbiques on poder adquirir-les. El balanç dels quatre dispositius que s’han realitzat fins ara és de 46 persones detingudes, d’origen nord-africà, especialitzades en aquesta activitat delictiva que promou la captació i el consum de substàncies estupefaents. Segons el Mossos i la Guàrdia Urbana, els objectius d’aquests dispositius se centren en intensificar el patrullatge de paisà en les zones més afectades per aquesta modalitat delictiva i detectar aquestes persones que ofereixen marihuana als turistes. Un cop se’ls detecta, els agents els fan seguiment fins que arriben a les associacions cannàbiques properes a la Rambla. Aquests dispositius es mantindran amb l’objectiu de reduir l’activitat delinqüencial que es realitza al voltant d’aquestes associacions cannàbiques. Des de mitjans del 2015 s’han realitzat 74 tancaments d’aquest tipus d’associacions que operen al districte de Ciutat Vella com a punts de consum i venda de marihuana i haixix sense llicència municipal o emparant-se en llicències que no s’ajusten a l’activitat que duen a terme. Actualment hi ha 35 associacions cannàbiques que tenen llicència a Ciutat Vella (30 en situació legal, 2 amb precinte judicial, una tancada i 2 extingides per canvi d’activitat).