Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Els Mossos faran servir hores de serveis de rellevància per cobrir el dispositiu de seguretat de la Fórmula 1

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra utilitzaran hores reservades a serveis de rellevància, les anomenades hores de romanent, per cobrir el dispositiu de seguretat de la cursa del Campionat Mundial de Fórmula 1, que se celebrarà el 3 i 4 de juny al Circuit de Catalunya, a Montmeló (Vallès Oriental). Així ho ha denunciat el sindicat CCOO a través d’un comunicat, on subratlla que aquest mecanisme s’hauria de reservar “exclusivament per donar servei a la ciutadania i no a una entitat privada”. El sindicat afirma que els responsables dels Mossos estan tenint “greus problemes” per trobar el personal necessari per cobrir el dispositiu de l’esdeveniment esportiu, “fins al punt que no és segur que es pugui cobrir aquesta prova amb els efectius suficients”.

Segons CCOO, la decisió d’utilitzar les hores romanents “està generant gran controvèrsia”, precisament pel fet que l’entitat que se’n beneficiaria és de caire privat. A parer del sindicat, és aquesta entitat la que “hauria de fer-se càrrec del pagament de les hores extraordinàries de treball de la plantilla de Mossos en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit”.

Publicitat

També indica que, en tot cas, les hores romanent s’haurien de pagar com a extraordinàries. Segons CCOO, molts agents “declinen treballar fins i tot cobrant hores extres el diumenge”, que és l’únic dia de la prova esportiva en què el cos “ofereix cobrar hores extraordinàries”.

Però segons el sindicat, aquestes hores no es paguen igual que a la resta de cossos especials o policies locals. “No val la pena treballar en condicions pèssimes sota les altes temperatures o sota la pluja pels diners que es paguen”, afirma la formació de defensa dels treballadors.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió